Alaska Airlinesin 737 hätälaskuun - työntekijä unohtui matkatavararuumaan

AlaskanAirlines_737_900_wikimedia_compdude123Alaska Airlinesin lento 448 Seattle-Tacoman lentokentältä Los Angelesiin joutui palaamaan takaisin, kun miehistö kuuli lattian alta kovaa paukutusta. Laskun jälkeen syyksi paljastui maahenkilökunnan jäsen, joka oli nukahtanut ruumaan ja herännyt koneen noustessa ilmaan. Vaaratilannetta ei syntynyt, mutta lento viivästyi tunnilla.

Boeing 737-900 -koneen (N464AS) kuormauksessa mukana ollut alihankkija Menzies Avationin työntekijä oli ilmeisesti päättänyt ottaa torkut eturungon matkatavararuumassa. Ryhmään kuuluneet kolme muuta työntekijää olivat havainneet yhden puuttumisen, mutta etsinnän ja tuloksettoman tekstiviestin lähettämisen jälkeen päätelleet hänen jo lopettaneen työvuoronsa.

Koneen matkatavararuuma on paineistettu ja lämmitetty, joten kuormaajalla ei ollut hengenvaaraa. Tilanne havaittiin nopeasti hänen ryhdyttyään hakkaamaan ruuman kattoa. Ilmeisesti myös huutoa oli kuultu.

Lentäjät julistivat kuitenkin hätätilanteen ja palasivat kentälle. Kone oli ilmassa vain 14 minuuttia. Laskun jälkeen hälytysajoneuvot ympäröivät Boeingin. Pelastajat auttoivat epäonnisen työntekijän ruumasta ja veivät hänet varmuuden vuoksi sairaalaan tarkastettavaksi.

Lennolla 448 oli mukana 170 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä. Se lähti SeaTac-lentokentältä kohti Los Angelesia kello 14.39 paikallista aikaa. Nukahtanut työntekijä oli aloittanut vuoronsa kello 5 aamulla ja sen oli määrä päättyä 14.30.