Älypuhelimen savuaminen aiheutti matkustajakoneen evakuoinnin Yhdysvalloissa

southwest_heartone_1(päivittynyt 13.57) Southwest Airlinesin Boeing 737 evakuoitiin savunmuodostuksen takia Yhdysvaltain Louisvillessä. Savunlähde oli yhdysvaltalaislehden mukaan viranomaisten varoittama ja lentoyhtiöiden kieltämä Samsung Note 7.

Southwest Airlinesin 737 teki normaalisti valmistautumista lennolle Louisvillestä Baltimoreen 5. lokakuuta. Äkillisen savunmuodostuksen takia kaikki evakuoitiin koneen etuovesta. Koneessa oli 81 ihmistä.

Tapahtuman aiheutti ylikuumentunut Samsung Note 7 älypuhelin. Sen omistaja kertoi ABC news:lle kyseessä olleen jo uudempaan malliin vaihdettu puhelin.

Ilmailuviranomaiset Yhdysvalloissa ja Euroopassa eli FAA ja EASA ovat antaneet jo 8. syyskuuta lähtien omat turvallisuussuosituksensa liittyen Note 7 -puhelimien akkuongelmiin.

Lentoyhtiöt Finnair mukaanlukien ovat noudattaneet annettua ohjeistusta. Kyseistä puhelinta saa kuljettaa vain käsimatkatavarassa ja suljettuna. Laitetta ei myöskään saa ladata lennolla.

Samsung seuraa tapausta tarkasti mutta ei vielä tässä vaiheessa vahvista kyseessä olleen uusi Note 7 -puhelin. Yhtiö kertoo Lentoposti.fi:lle lähettämässään lausunnossa, että se ei ole vielä saanut laitetta käsiinsä.

Samsung tekee yhteistyötä viranomaisten ja Southwest-lentoyhtiön kanssa, jotta laite saadaan palautettua ja tapauksen syy varmistettua.

ABC News: Smoking Samsung Note7 prompts airplane evacuation 

Päivitys 13.57: Lisätty laitevalmistaja Samsungin kommentit.

Lue myös: