American Airlinesin CRJ700 törmäsi peuraan - kyseessä jo viides peuratörmäys Charlottessa

AA_eagle_CRJ900American Airlinesin lennolla ollut PSA Airlinesin operoima Canadair CRJ700 -matkustajakone törmäsi peuraan lentoonlähdössä Charlottessa Pohjois-Carolinassa. Ohjaajat kuulivat pamauksen lähtökiidossa.

American Airlinesin lento AA5320 oli lähtökiidossa puoliltapäivän paikallista aikaa Charlotte-Douglasin lentokentän kiitotiellä 36C. Ohjaajat nostivat koneen ilmaan normaalisti mutta päättivät palata takaisin koska olivat kuulleet voimakkaan pamauksen lähtökiidon aikana. Lentoonlähtöä ei voi enää tietyn nopeuden ylityttyä keskeyttää koska jäljellä oleva kiitotie ei enää riittäisi koneen pysäyttämiseksi.

Ohjaajat laskeutuivat turvallisesti takaisin Charlotteen puoli tuntia myöhemmin kiitotielle 36L. Koneen oikean siiven johtoreuna vaurioitui yhteentörmäyksessä ja koneeseen tuli polttoainevuoto. Matkustajat poistuivat koneesta laskun jälkeen rullaustielle. CRJ700-koneessa oli 44 henkeä.

Charlotten kiitotie 18L/36R on edelleen suljettuna tapauksen seurauksena. Syynä lienee kiitotielle valunut polttoaine. Onnettomuus aiheuttaa viiveitä sekä lähtevällä, että saapuvalle liikenteelle. Charlotten lentokenttä vahvisti kyseessä olleen yhteentörmäys peuran kanssa.

Kyseessä on jo viides lentokoneen ja peuran yhteentörmäys Charlotten lentokentän kiitotiellä. Edelliset tapaukset sattuivat Aviation Safety Networkin tilastojen mukaan vuosina 2010, 2009, 2002, 1996 ja 1994. Törmäyksissä on toistaiseksi tullut vaurioita ainoastaan lentokoneille.

PSA Airlines on American Airlinesin tytäryhtiö, jolla on lähes 3000 työntekijää. Se operoi pienemmillä suihkukoneilla lähes 700 päivittäistä American Eaglen lentoja lähes 90 kohteeseen. Yhtiön laivastossa on 115 kappaletta CRJ-koneen eri versioita.

WSOCTV:n kuvasarja American Eaglen CRJ-koneesta Charlottesta