ANS Finlandin Avia College hakee oppilaita syksyllä 2021 alkavalle lennonjohtajakurssille

AviaCollegeLennonvarmistusyhtiö ANS Finlandin ammatillinen erikoisoppilaitos Avia College hakee oppilaita lennonjohtajakurssille, joka käynnistyy syksyllä 2021. Hakuaika on parhaillaan käynnissä ja päättyy 8. tammikuuta 2021.

Lennonjohtajakurssin pääsyvaatimuksena on joko ylioppilastutkinto, lukion oppimäärä tai ammatillinen toisen asteen tutkinto. Lisäksi hakijalla on oltava suomen ja englannin kielen hyvä taito sekä lennonjohtajan lupakirjan vaatimustason mukainen hyvä terveydentila.

Nyt käynnissä olevan lennonjohtajakurssin hakuaika on 7.12.2020 – 8.1.2021.

Ensimmäisenä hakijoilla on hakijamäärästä riippuen edessä mahdollisesti verkossa suoritettava esitesti 18. – 26.1.2021.

Tämän mahdollisen esikarsinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan kolmivaiheisiin valintakokeisiin, joiden ensimmäinen vaihe pidetään 17.2. – 5.3.2021. Valintakokeen toinen vaihe järjestetään 24.3. – 1.4.2021. Haastattelut ja persoonallisuustestit sisältävä kolmas valintakoevaihe järjestetään19. – 28.4.2021. Kaikki valintakoevaiheet ovat karsivia ja ne toteutetaan Avia Collegen tiloissa.

Valintakokeet läpäisseet hakijat kutsutaan ilmailulääkärin tarkastukseen toukokuussa 2021, jonka yhteydessä tehdään huumetesti. Hyväksymisestä kurssille ilmoitetaan noin kolme kuukautta ennen koulutuksen alkua. Opiskelijavalinnan aikatauluun saattaa tulla muutoksia.

ANSF_ATCC_HELLennonjohdon perustutkinto on 120 opintoviikon laajuinen toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Opinnot muodostuvat teoria-, simulaattori- ja työssäoppimisjaksoista. Kurssin läpäisseille se antaa valmiudet toimia lähi- ja lähestymislennonjohtajana. Valmistuneilla on jatkokoulutusvalmiudet alan muihin tehtäviin.

Lennonvarmistustyössä korostuvat ehdoton turvallisuus, vastuullisuus ja palvelualttius. Lennonjohtajan työ vaatiikin tekijältään tarkkuutta ja hyvää keskittymiskykyä.

ANS Finlandin Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevassa Avia Collegessa on koulutettu useiden eri maiden lennonjohtajia. Suomessa on kaikkiaan noin 300 lennonjohtajaa, joista valtaosa työskentelee ANS Finlandin palveluksessa ja suurin osa kuuluu lisäksi Suomen Lennonjohtajien Yhdistykseen (SLJY).

Tarkemmat hakutiedot: Si­nus­ta­ko len­non­joh­ta­ja?