Asiakaspalvelutoimintojen johtaja jättää Finnairin

Finnair_anssi_komulainen_1Anssi Komulainen on ilmoittanut jättävänsä asiakaspalvelutoimintojen johtajuuden, Finnairin johtoryhmän ja johtokunnan. Yhtiö suunnittelee tiivistävänsä organisaatiotaan ja kehittävänsä siten operatiivista toimintaa. Suunnitelmilla ei pitäisi olla henkilöstövaikutuksia.

Asiakaspalvelutoimintojen johtaja Anssi Komulainen jättää tehtävänsä 31. elokuuta 2013 mutta jatkaa helmikuun 2014 loppuun saakka johdon neuvonantajana.

Komulainen on toiminut Finnairissa vuodesta 2001, viimeksi sen Asiakaspalvelutoimintojen johtajana vuodesta 2010.  Finnair ei palkkaa Komulaiselle seuraajaa, joten Finnairin johtoryhmä pienenee yhdellä jäsenellä.

A330net_FINNAIRFinnairin suunnitelmien mukaan yhtiön Asiakaspalvelutoiminnot sijoittuisivat jatkossa osin Finnairin Kaupalliseen yksikköön ja Operations-yksikköön.

Operations-yksikköön siirtyisivät  asiakaspalveluun lennoilla ja lentokentällä kuuluvat toiminnot. Näin varmistettaisiin, että Finnair voi jatkossa suunnitella päivittäiseen lentämiseen liittyvät prosessit ja toiminnot vielä tehokkaammin, kokonaisvaltaisemmin ja asiakastyytyväisyyden entistäkin paremmin huomioon ottaen.

Asiakaskokemuksen ja palvelutuotteiden kehittäminen siirtyisi puolestaan Kaupalliseen yksikköön, jossa Finnairilla on vahvaa tuotteistusosaamista. Siirtyvät yksiköt raportoivat jatkossa Operations-yksikön johtajalle Ville Iholle ja Kaupallisen yksikön johtajalle Allister Patersonille.

"Asiakas on toimintamme keskiössä ja jatkamme asiakaspalvelun ja uusien tuotteiden kehittämistä intensiivisesti.  Anssin ja hänen asiakaspalvelutiiminsä toteuttama erinomainen Peace of Mind -palvelukonsepti on vienyt Finnairin palvelua aimo askeleen eteenpäin", kertoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

"Sen pohjalta on hyvä jatkaa toimintamme kehittämistä entistäkin asiakaskeskeisempään suuntaan", hän korostaa.

Finnair_Pekka_Vauramo_2"Jatkamme asiakaspalvelunäkökulman nivomista kaikkeen tekemiseemme ja tiimiyhteistyömme kehittämistä. Aloitamme nyt kyseessä olevien yksiköiden kanssa yksityiskohtaisemman suunnittelun ja tavoitteemme on, että suunnitelmat saadaan valmiiksi tämän syksyn aikana", päättää Vauramo.

Suunnitelmia käsitellään vielä yhteistoimintamenettelyssä ennen lopullista päätöksentekoa. Tulevat neuvottelut koskevat vain tätä organisaatiomuutossuunnitelmaa. Tällä suunnitelmalla ei olisi sellaisenaan toteutuessaan henkilöstövähennysvaikutuksia.