Austrian Airlines ja Swiss mukaan Lufhansan ja ANA:n yhteishankkeeseen

Austrian_tail Austrian Airlines ja Swiss ovat liittyneet osakkaiksi Lufthansan ja All Nippon Airwaysin yhteishankkeeseen. Yhtiöt sopivat jatkossa lennoista Japanin ja Euroopan välillä entistä helpommin.

Yhteistyöhanke mahdollistaa paremman tarjonnan hankkeessa mukana olevien yhtiöiden matkustajille. Myynnit ja tuotot sovitaan osapuolten kesken maiden välisten reittien osalta.

"Saamme tulevaisuudessa huomattavaa hyötyä ANA:n vahvasta myynnistä Japanissa samoin kuin ANA hyötyy meistä", julisti Austrian Airlinesin toimitusjohtaja Jaan Albrecht.

Sopimuksen myötä lennoista Japanin ja Euroopan välillä neuvotellaan jatkossa vain kahden sopijaosapuolen kanssa. Entiseen neljään eri yhtiöön verrattuna sopiminen nopeutuu huomattavasti.

"Yhteistyöhankkeeseen liittyminen on iso askel kohti tervettä Austrian Airlinesia", jatkaa Albrecht.

ANA on Japanin suurin lentoyhtiö ja Star Alliancen jäsen. Austrian Airlines on itävallan suurin operaattoria jonka maantieteellinen sijainti on kaukoliikenteen kannalta lähes identtinen Helsingin sijainnin kanssa.

 Austrian Airlines ja Swiss tulivat hankkeeseen mukaan huhtikuun alusta lähtien. Lufhthansan ja ANA:n sopimus polkaistiin käyntiin huhtikuussa 2012 ja kilpailuviranomaisten hyväksyntä saatiin syyskuussa 2012.