Lufthansa-konserni palauttaa lentoyhteydet Tel Aviviin 8. tammikuuta 2024 - lennot Beirutiin alkoivat 15.12.

D-AIEC_281019Lufthansa-konsernin lentoyhtiöt aikovat palauttaa Tel Avivin lennot valikoimaansa 8. tammikuuta 2024 alkaen. Ensivaiheessa luvassa olisi 20 viikkovuoroa. Lennot Libanonin Beirutiin alkoivat perjantaina 15. joulukuuta 2023.

Lufthansa-konsernin lentoyhtiöt Lufthansa, Austrian Airlines ja Swiss suunnittelevat aloittavansa lennot Israelin Tel Aviviin jälleen 8. tammikuuta 2024 lähtien.

Ensivaiheessa Lufthansa aikoo lentää Tel Aviviin neljästi viikossa Frankfurtista ja kolmesti viikossa Münchenistä. Austrian Airlines puolestaan aikoo avata Tel Aviviin kahdeksan viikkovuoroa ja Swiss viisi viikkovuoroa. Nämä 20 viikkovuoroa vastaavat noin 30 prosentin osuutta normaalista lentomäärästä.

Konsernin lentoyhtiöt käyttävä reitillä Airbus A320 -koneperheen lentokoneita. Lentojen aikataulut on suunniteltu tarjoamaan matkustajille hyvät jatkoyhteydet Israelista Frankfurtin, Münchenin, Wienin ja Zürichin kautta Pohjois-Amerikkaan ja takaisin.

Lufthansa julkistaa lentoaikataulut maanantaina 18. joulukuuta, jonka jälkeen myös liput ovat varattavissa.

Saksalaisjätti täsmentää turvallisuuden olevan sen ensimmäinen prioriteetti ja konserni seuraa takasti turvallisuustilanteen kehittymistä Israelissa yhteistyössä paikallisten ja kansainvälisten viranomaisten kanssa. Luvassa on mahdollisia aikataulumuutoksia olosuhteiden muuttuessa haasteellisemmiksi.

 Lufthansa-konsernin lentoyhtiöt keskeyttivät lennot Tel Aviviin 9. lokakuuta 2023. Myös Libanonin Beirutin lennot ovat olleet pysähdyksissä, kunnes ne käynnistyivät uudelleen 15. joulukuuta 2023. Lentoja Beirutiin tarjoavat Lufthansa, Swiss ja Eurowings.

Finnair on puolestaan perunut Tel Avivin lennot myös koko kesäaikataulukaudelta 2024.

Lue myös