Austrian Airlines uudistaa lähiliikennelaivastonsa - Lufthansa konserni kierrättää koneita

Austrian_Fokker_70Austrian Airlines päivittää nykyisen Fokker-laivastonsa Embraerin E-jeteillä. Uudistus toteutetaan suunniteltua aiemmin syksystä 2015 lähtien. Uudistus on määrä saada päätökseen vuoden 2017 aikana. Ensimmäiset Austrianin väreihin tulevat E195-koneet liittyvät yhtiön laivastoon vuoden 2015 loppuun mennessä.

Austrian Airlinesin laivastossa on nykyisin 21 Fokker 70 ja 100  -konetta. Laivastouudistuksen aikana kaikkiaan 17 Lufthansa Citylinen käytössä olevaa Embraeria siirretään Austrian Airlinesin laivastoon. Cityline puolestaan ottaa käyttöön Eurowingsiltä ylimääräiseksi jäävät Bombardier CRJ900NG -koneet.

"Olemme tyytyväisiä Lufthansa konsernin päätökseen, joka osoittaa luottamusta Austrian Airlinesia kohtaan. Sen tuloksena saamme uuden ja modernimman laivaston suunniteltua aiemmin", iloitsi Austrian Airlinesin toimitusjohtaja Jaan Albrecht.

Vaikka konemäärä laskee niin istuinpaikkamäärä pysyy suurinpiirtein samana. Embraer-koneissa on 120 matkustajapaikkaa, kun Fokkereissa niitä oli mallista riippuen 80 tai 100. Toistaiseksi Austrian Airlinesin lähiliikennelaivaston kasvattamisesta ei ole tehty päätöksiä.

Laivastoon liittyvät Embraer E195 -koneet ovat keskimäärin neljä vuotta vanhoja, kun ne on rakennettu vuosina 2009-2012. Nykyinen Fokker laivasto on jo 21 vuotta vanha. Uuden E195-koneen listahinta on noin 52 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

"Olemme pitkään pohtineet mikä olisi paras ratkaisu Austrian Airlinesille. Embraerin E-jetit ovat erinomaisia koneita. Olimme tutkineet vaihtoehtona myös Bombardier C-series -koneita mutta lopulta päätimme suosia konsernin ratkaisua. Sen myötä voimme uudistaa laivastomme jo kuluvan vuoden aikana", jatkoi Albrecht.

Austrian Airlines on osa Lufthansa konsernia ja se operoi 130 kohteeseen. Yhtiön verkosto on erityisen laaja Keski- ja Itä-Euroopassa. Austrian Airlinesin kotikenttä Wien on sijaintinsa ansioista erinoimainen vaihtokenttä idän ja lännen välillä. Austrian Airlines konsernin lento-operaatiot yhdistettiin Tyrolean Airwaysin kanssa 1. kesäkuuta 2012.