BBC: British Airways leikkaa talviaikataulukaudelta eli loka-maaliskuulta noin 10 000 lentoa

BA_tailBritish Airways leikkaa liikenneohjelmastaan noin 10 000 Lontoon Heathrow'lta lähtevää lähiliikenteen lentoa lokakuun 2022 ja maaliskuun 2023 väliltä. Brittiläisyhtiön tavoitteena on minimoida liikenteen häiriöt talviaikataulukaudelta, kertoo BBC. Uutinen ei ole positiivinen Finnairin kannalta, joka on vuokrannut Airbus A321-koneita miehistöineen British Airwaysin käyttöön.

British Airwaysin mukaan pääosa talvikaudelta perutusta kapasiteetista koskee kapearunkoliikennettä, mutta mukana on myös laajarunkokoneilla operoitavia reittejä. BBC:n kertoo British Airwaysin peruvan päivittäin jopa tusinan verran lentoja jo nyt. Kokonaismäärä peruttujen lentojen osalta on 629 lokakuun loppuun mennessä.

British Airwaysin kotikenttä Lontoon Heathrow on kärsinyt henkilöstöpulasta, joka on rajoittanut lentoaseman kapasiteettia vaikka matkustajakysyntä on ollut kova. Finnair sai omansa British Airwaysin kasvusta, sillä yhtiö on toukokuusta 2022 lähtien vuokrannut oneworld-kumppanilleen parhaimmillaan neljä A321-konetta miehistöineen. Finnair tiedotti huhtikuussa 2022 wetlease-sopimusten olevan noin neljän kuukauden mittaisia per lentokone.

Koronaviruspandemian jälkeen matkustajakysyntä on ollut Euroopassa osin jopa niin kovaa, että vuoden 2019 luvut on ylitetty. Lentoasemat eivät ole pysyneet kasvuvauhdissa ja rekrytoinnit ovat olleet jäljessä koko lomakauden ajan. Heathrow'lla ongelmat ovat näkyneet erityisesti merkittävinä viiveinä matkatavaran käsittelyssä. Lentokenttäyhtiö ilmoittikin heinäkuussa 2022 leikkaavansa kapasiteettia 100 000 päivittäiseen matkustajaan varmistaakseen liikenteen sujuvuuden. Alunperin rajoitus oli voimassa 11. syyskuuta saakka, mutta sitä jatkettiin 29. lokakuuta saakka.

British Airways peruu pääosin sellaisia lentoja joiden kohteisiin on toinen päivittäinen lento. Peruttujen lentojen matkustajille tarjotaan lentoja toiselle lennolle, toiselle yhtiölle tai rahojen palautusta.

British Airways kertoi BBC:lle suunnitelleensa lentävänsä talvikaudella päivittäin keskimäärin 290 edestakaiasta lentoa Heathrow'lta. Kapasiteettia leikataan nyt kahdeksalla prosentilla.

BBC:n mukaan British Airways olisi perunut kesäaikataulukaudelta yli 30 000 lentoa. Suunnitelmissa oli kasvattaa lentomääriä talvikaudella, mutta tämä suunnitelma ei siis toteudu.