Bibliografinen Studia Aviation -ilmailukirjallisuustapahtuma Suomen Ilmailumuseolla

IlmailukirjallisuuspäiväMitä kuuluu kotimaiselle ilmailukirjalle Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kynnyksellä? Suomen Ilmailubibliografiayhdistys ja Suomen Ilmailumuseo järjestävät torstaina 16. 3. kaikille avoimen tilaisuuden. Sen yhteydessä jaetaan myös Vuoden Ilmailukirja 2016 -kunniamaininta.

Studia Aviation -tilaisuudessa on tarkoituksena käydä avointa, kriittistä keskustelua jo varsin perinteikkäästä mutta suurelle yleisölle osin vieraasta, määritelmärajoja osin pakenevasta kirjallisuudenlajista.

Ääneen pääsevät tutkijat, kirjailijat, kustantajat, kirjallisuudenharrastajat sekä myös auditorioyleisö. Luvassa myös mielenkiintoisia alustuksia ja luentoja kotimaisesta alan kirjallisuudesta. Tilaisuus sopii niin bibliofiilille kuin muuten aihepiiristä kiinnostunelle.

Ohjelmassa on alustuksia seuraavista aiheista:

- Ilmailumuseon rooli ilmailukirjallisuuden saralla: tallentaja, tutkija ja julkaisija

- Suomen Ilmailubibliografiayhdistyksen esittely ja yhdistyksen ilmailukirjallisuudelle asettamat kriteerit

- Katsaus suomalaiseen ilmailukirjallisuuteen historiasta nykypäivään

Keskustelupaneeleissa on mukana kirjailijoita, kustantajien edustajia ja ilmailukirjallisuuden harrastajia

- Ilmailukirjallisuuden määrittely: Mistä puhumme kun keskustelemme ”ilmailukirjoista”?

- Suomalaisen ilmailukirjallisuuden tulevaisuus: Mistä tulisi kirjoittaa ja mitä tutkia? Onko ilmailukirjalle yhä kysyntää 2020-luvulla?

Tapahtuman aikana auditoriossa on näytteillä kattava otos kotimaisesta ilmailukirjallisuudesta – mukana myös yllättäviä nimikkeitä!

Studia Aviation järjestetään Suomen Ilmailumuseon auditoriossa torstaina 16.3. klo 17-20. Liput: 7€ / 5€ (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät)