Boeing ja Embraer aloittavat strategisen yhteistyön matkustaja- ja sotilaskoneissa

BOE_EMBBoeing ja Bralisian lentokoneteollisuuden ylpeys ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen strategisesta yhteistyöstä, jonka avulla on määrä kiihdyttää yhtiöiden kasvua kansainvälisillä ilmailumarkkinoilla. Airbus ja kanadalainen Bombardier saivat vastikään viimeistelyä oman vastaavan hankkeensa.

Solmitun sopimuksen myötä luodaan yhteisyritys, joka yhdistäisi Embraerin kaupallisten lentokoneiden ja palvelutuotannot Boeingin kehityshankkeisiin, tuotantoon, markkinointiin sekä elinkaaripalveluihin. Osapuolet vahvistivat keskustelut uudenlaisen yhteistyön suunnittelusta joulukuussa 2017.

Sopimus yhdistää yli 150 vuotta ilmailuteollisuuskokemusta. Boeing omistaisi uudesta yhtiöstä 80 prosenttia ja Embraer 20 prosenttia. Kaupallinen yhteistyöyhtiö olisi toteutuessaan brasilialaisvetoinen toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tullessa Brasiliasta.

Yhdessä Boeing ja Embraer tarjoavat markkinoille tuotevalikoiman 70 paikkaisista yli 450 paikkaisiin matkustajakoneisiin. Embraer on vastikään tuonut markkinoilla Embraer E2 -koneperheen ja Boeing myy vahvasti 737 MAX -koneitaan.

kc390_rollout_2Matkustajakoneyhteistyön lisäksi Boeing ja Embraer muodostavat yhteisyrityksen myös kehittääkseen ja markkinoidakseen sotilaspuolen hankkeita. Tämä koskee erityisesti Embraerin KC-390 -konehanketta.

Yhteistyöhankkeiden odotetaan toteutuvan vuoden 2019 loppuun mennessä.

Boeingin ja Embraerin yhteishankkeet ovat vastine Airbusin ja Bombardierin eurooppalais-kanadalaiselle yhteistyölle C series -matkustajakoneiden kanssa.

Lue myös: