Bombardierin Cseries -ensilento suunniteltu tapahtuvaksi 16. syyskuuta (video)

csseriesnet_bombardierBombardierin Cseries CS1 FTV1 -koneen ensilento on suunniteltu tapahtuvaksi maanantaina 16. syyskuuta. Lento suoritetaan vain optimaalisissa sääolosuhteissa ja koneen ollessa täysin kunnossa.

Flight Test Vehicle 1 -koelentokone on suoriutunut kaikista maakokeista ja odotettu ensilento on suunniteltu tapahtuvaksi maanantaina 16. syyskuuta. Lennon lähtöaika tarkentuu noin 24 tuntia aiemmin, kun sääolosuhteet varmistuvat.

Ennusteiden mukaan Quebecin Mirabeliin on maanantaille luvassa ukkoskuuroja ja 14 asteen lämpötila. Cseries-koneen ensilentoa odoteltiin tapahtuvaksi jo kesällä, mutta se on viivästynyt jo useamman kerran.

Pratt & Whitney PurePower PW1500G -moottoreilla varustettu CSeries on suunnattu 100-149-paikkaisten markkinoille. Bombardierilla on uudesta konetyypistä 177 varmaa tilausta ja kaikkiaan 388 aietilausta.

Ensilentoa voi seurata Bombardierin videostreamistä osoitteessa www.cseriesfirstflight.bombardier.com.


Viimeiset maakokeet takana

Cseries FTV1-koneen viimeiset maakokeet koskivat laskutelineitä ja niiden saamia osumia kiitotien epätasaisuuksista. Kokeen aikana FTV1- suoritti lähtökiitoa matalien metallilevyjen yli nopeuksilla 60, 80, 100 ja 120 solmua. Telemetriatiedoista seurattiin nokka- ja päälaskutelineen tärinöitä ja vakautusta.