Bombardierin Cseries koneuutuudessa havaittiin moottoriongelmia

Cseries_CS100_PW1500G_1Bombardierin uuden ja odotetun Cseries-koneen koelento-ohjelmassa on ilmennyt ongelmia. Valmistaja vahvistaa maakokeissa havaitut moottoriongelmat ja tutkii niitä yhdessä moottorivalmistajan ja viranomaisten kanssa.

Bombardierin ensimmäisen Cseries CS100 -koelentokoneen FTV1:n maakoekäytössä havaittiin ongelmia 29. toukokuuta Quebecin Mirabelissä. FTV1-koneen toisessa Pratt & Whitney PW1500G-moottorissa tapahtui jotain odottamatonta, joka vaurioitti moottoria ja itse konetta.

Koko Cseries-ohjelman neljä koelentokonetta käsittävä laivasto on maadoitettu tutkinnan ajaksi. Bombardierin Cseries-ohjelmassa on ollut useita viivästyksiä mutta koelento-ohjelman on kerrottu tähän asti sujuneen ongelmitta.

PurePower PW 1000G- moottoriperheen ensimmäisiä testejä on suoritettu jo vuonna 2005 ja koelentoja lennettiin vuonna 2011. Moottorin eri versioista on tuhansia tilauksia eri valmistajilta.

Pratt & Whitney PW1000G -moottoriperheen tulevia käyttäjiä ovat eri versioilla Bombardierin Cseriesin lisäksi Airbus A320neo perheen koneet, Embraer E2-koneet, Mitsubishi MRJ:t ja Irkut MC-21.