Chauncey McIntosh nimitettiin Lockheed Martin F-35 Lightning II -ohjelmasta vastaavaksi johtajaksi

LM_McIntoshLockheed Martin nimitti Chauncey McIntoshin F-35 Lightning II -ohjelmasta vastaavaksi johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1. joulukuuta 2024. Nykyinen F-35 -ohjelmajohtaja Bridget Lauderdale jää eläkkeelle vuoden 2024 lopussa työskenneltyään Lockheed Martinin palveluksessa 38 vuotta.   

Chauncey McIntosh on toiminut Lochheed Martinilla F-35-ohjelmasta vastaavana apulaisjohtajana. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus liiketoiminnasta, ohjelmistojen johtamisesta, insinööritekniikasta ja asiakkaiden sitouttamisesta.
 
f35_AMRAAMnet_USAF"Chauncey on poikkeuksellisen taitava johtaja, jolla on F-35-ohjelman johtamiseen tarvittava erityispätevyys. Hänen valintansa ohjelman johtajaksi on osoitus Lockheed Martinin vahvasta ja syvällisestä johdon seuraajasuunnittelusta", sanoi Lockheed Martin Aeronautics -liiketoimintayksikön johtaja Greg Ulmer.
 
Aiemmin McIntosh on johtanut Lockheed Martinin Integrated Warfare Systems & Sensors -liiketoimintayksikköä, joka vastaa Aegis-asejärjestelmän ohjelmistokehityksestä. Ennen tätä McIntosh toimi Lockheed Martinin Training and Logistics Solutions -liiketoiminnasta vastaavana johtajana, missä tehtävässä hän johti F-35:n ja muiden hävittäjien taisteluvalmiuden ja ylläpito-ohjelmien toimeenpanoa ja strategista kasvua.
 
F35_BeastmodeMcIntoshilla on sähkötekniikan kandidaatin tutkinto Georgian osavaltion teknillisestä yliopistosta sekä liiketaloustieteen maisterin tutkinto American InterContinental University -yliopistosta.

F-35 -ohjelman johtajana McIntoshin vastuulla on vahvistaa myönteisiä asiakaskokemuksia entisestään parantamalla ja laajentamalla F-35:n suorituskykyä ja luotettavuutta jatkuvasti, saavuttamalla merkittävää edistymistä F-35 -ohjelmassa sekä varmistamalla, että ohjelman aikataulu, joustavuus, laatu ja edullisuus vastaavat yhdysvaltalaisten ja kansainvälisten asiakkaiden ansaitusti asettamia vaatimuksia.
 
F-35_lineup_110220Lockheed Martin on toimittanut asiakkailleen jo yli 1 000 F-35 -hävittäjää, joilla on lennetty yli 922 000 lentotuntia. F-35 -hävittäjät operoivat jo 33 tukikohdasta ympäri maailmaa, ja 10 eri maata käyttää hävittäjiä jo omalla maaperällään.

Suomeen Ilmavoimien ensimmäisten F-35A Joint Fighter -hävittäjien odotetaan saapuvan loppuvuodesta 2026. Ensimmäiset hävittäjät sijoitetaan Lapin lennostoon Rovaniemelle.