DC-3 jyrisi Asuntomessujen avajaisten yli

asuntomessut_avajaiset_1Kesän 2015 Asuntomessut käynnistyivät tänään Vantaan Kivistössä. Tapahtuman avasi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Airveteranin DC-3 OH-LCH teki virallisen avauksen jälkeen kolme ylilentoa näyttelyalueen ja siellä esillä olevan sisarkoneensa OH-LCD:n yläpuolella. Tähtimoottorien murina sai messuyleisön kääntämään katseensa taivaalle.

Kimmo Tiilikainen kiitteli asuntomessualueen sijaintia hyvien kulkuyhteyksien päässä, kuitenkin keskellä luontoa.

"Asuntomessualueen sijainti vasta avatun Kehäradan läheisyydessä on loistava. Viihtyvyyttä parantaa luonnon läheisyys, yhdistettynä moderniin asumiseen ja onnistuneeseen tiiviiseen kaupunkirakenteeseen", Tiilikainen sanoi.

asuntomessut_avajaiset_2Heinäkuun alussa avatun Kehäradan ansiosta Kivistöön pääsee helposti Helsingin keskustasta, Tikkurilasta ja lentoasemalta, ja alueelle rakentuu lähikaupan ja päiväkodin lisäksi muun muassa koulu ja neuvola.

Messujen keskusaukiolla on näytteillä Airveteranin toinen DC-3, OH-LCD Lokki. Kone on palvellut Finnairin edeltäjää Aeroa sekä myöhemmin myös Ilmavoimia.

Lokin vieressä sijaitsee Suomen Ilmailumuseon esittelypiste (kuvassa), jossa on myytävänä mm. DC-3-aiheista tavaraa.

OH-LCH teki toisen ylilentokierroksen vielä kello 13.00 jälkeen iltapäivällä, jonka jälkeen se palasi jälleen messulentojen lähtökentälle Helsinki-Vantaalle. +TT+

 Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: