DHL ylittää Lontoon ruuhkat Jet Rangerilla

dhl_lontooDHL Express on käynnistänyt aikataulutetun helikopterikuljetuspalvelun Lontoossa. Palvelu on lajissaan ensimmäinen Britannian markkinoilla. Kun liikenneruuhkat eivät ole haittana, matka-aika Canary Wharfille ja Cityyn lyhenee jopa tunnilla. Käytössä on Bell 206 Jet Ranger -helikopteri.

Helikopteri ylittää Lontoon liikenneruuhkat ja nopeuttaa huomattavasti yhteyttä esimerkiksi USA:n ja Britannian talouselämän keskusten välillä: New Yorkista, Bostonista tai Chicagosta lähetetyt kiireelliset asiakirjat saadaan jo seuraavaksi päiväksi Lontoon liike-elämän keskukseen. Siten kuljetusaika lyhenee yhteen päivään.

London_Vanguard_helipadHelikopteri lentää päivittäin DHL:n lajittelukeskuksesta Heathrown lentokentältä Lontoon keskustaan. Laskeutumispaikkana on Vanguard Helipad, joka sijaitsee Isle of Dogs -alueella Thamesin varrella (kuvassa oikealla).

DHL Expressin kuriiri on helikopteria vastassa ja jakelee lähetykset vastaanottajille – pankkeihin, konsultti- ja asianajotoimistoihin.

”Uusi palvelumme merkitsee asiakkaillemme entistä nopeampaa ja luotettavampaa kuljetusta. Liike-elämässä aika on rahaa usein aivan kirjaimellisesti, ja me DHL:ssä pyrimme jatkuvasti kehittämään uusia innovatiivisia ja tehokkaita tapoja kuljettaa asiakkaidemme lähetyksiä”, toteaa DHL Expressin Euroopan toimitusjohtaja John Pearson.

"Käynnistämämme aikataulutettu helikopterijakelu on ensimmäinen lajissaan Britanniassa. Haluamme parantaa yritysten yhteyksiä globaaleille markkinoille ja edistää niiden kansainvälistä kaupankäyntiä."

Lontoon lisäksi DHL tarjoaa helikopterikuljetuspalvelua New Yorkissa ja Los Angelesissa. Lontoossa lentävä DHL:n helikopteri on Bell 206 Jet Ranger ja sitä operoi Heli-Charter Ltd. Helikopteri voi ottaa kyytiin yli 300 kg kirjeitä ja paketteja.