Eurooppalaiset poliisien erikoisjoukot harjoittelevat Suomessa - mukana päivittäistä helikopteritoimintaa

poliisi_karhu1Poliisin valmiusyksikkö Karhu ja kotimaiset yhteistyökumppanit järjestävät Suomessa monikansallisen poliisin erikoisjoukkojen yhteistoimintaharjoituksen 10.-14. kesäkuuta 2024. Mukana on 17 poliisin erikoisyksikköä eri Euroopan maista ja harjoituksessa on mukana myös päivittäistä helikopteritoimintaa.

Suomen isännöimään ja johtamaan erikoisjoukkoharjoitukseen liittyvää toimintaa on harjoituksen aikana Pirkanmaalla, Tampereella, Isosaaressa ja Mänttä-Vilppulassa. Harjoitukseen liittyy Utin jääkärirykmentin tarjoamaa päivittäistä helikopteritoimintaa 11.-13. kesäkuuta kello 8.00-16.00 välisenä aikana. Harjoituksessa käytetään myös harjoitusampumatarvikkeita harjoitustoimintaan varatuilla alueilla

poliisi_karhu_2Harjoitus on osa Euroopan unionin sisäisen turvallisuuden viranomaisten ATLAS-erikoisjoukkoyhteistyötä. Suomen Nato-jäsenyyden myötä kansainvälisen moniviranomaisyhteistyön merkitys korostuu.

ATLAS-verkosto koostuu EU:n jäsenvaltioiden ja kumppanuusmaiden lainvalvontaviranomaisista, joiden erikousjoukkoyksiköt ovat valmiina 24/7-valmiudessa vastaamaan erikoistilainteisiin Euroopassa. Verkostossa on mukana kaikkiaan 38 eri valtion poliisien erikoisjoukot.

Suomi toimii aktiivisesti ATLAS-poliisiyhteistyöverkostossa ja osallistuu sen jäsenmaiden järjestämiin kansainvälisiin erikoisjoukkoharjoituksiin.

Lue myös: