FAA ryhtyy selvittämään yhdysvaltaislentäjien mielenterveyttä

faa_building_1Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA tekee yhteistyötä ilmailualan sekä lääketieteellisen yhteisön kanssa tutkiakseen yhdysvaltalaislentäjien mielenterveyttä. Taustalla ovat Germanwingsin lennon 4U9525 ja Malaysia Airlinesin lennon MH370:n tapahtumat.

Toimijat ovat yhteistyössä luoneet Commercial Aviation Safety Team (CAST) -työryhmän. Sen Pilot Fitness Aviation Rulemaking (ARC) -komitea tuottaa FAA:lle tarvittavia suosituksia seuraavan puolen vuoden aikana.

Suosituksia antavaan ryhmään kuuluu Yhdysvaltain viranomaisten ja ilmailualan asiantuntijoiden mukaan myös kansainvälisiä toimijoita. Mukana on erityisesti ilmailulääketieteeseen erikoistuneita asiantuntijoita.

FAA:n mukaan USA:ssa toimivat lentäjät ovat käyneet läpi tiukat lääketieteelliset tarkastukset. Muun maailman tapahtumat ovat kuitenkin pakottaneet sen ottamaan huomioon myös omien lentäjien työkyvyn.

ARC-komitea analysoi lentäjien tunnetiloja ja mielenterveyttä. FAA saattaa harkita muutoksia lentäjien terveyden tilan seurantaan työryhmän suositusten perusteella.

FAA:n säädökset vaativat USA:n lentäjien käyvän terveystarkastuksissa kuuden tai 12 kuukaiden välein fyysisestä iästä riippuen.