Finavia etsii kotia taideteokselleen - Terminaaliremontti alkaa lähtöselvitysaulasta

helsinki_airport_checkinarea_design_1Finavia aloittaa alkuvuodesta 2014 Helsinki-Vantaan lentoasemalla laajamittaisen kehittämisohjelman. Ensimmäiseksi työn alle otetaan terminaali 2:n lähtöselvitysaula, minkä takia lähtökerroksessa sijaitseva Martti Aihan suuri puuveistos Fatmi tarvitsee uuden pysyvän kodin. Teokselle etsitäänkin kotia sosiaalisen median avulla.

 Kehittämishankkeen ensimmäisen osan aikana parannetaan lähtöselvitys- ja turvatarkastuskapasiteettia terminaalissa 2. Samaten matkalaukun luovutuksen bag drop-toimintoja automatisoidaan. Tilojen tehostamisella saadaan rakennettua jopa seitsemän uutta turvatarkastuslinjastoa ja ne tulevat olemaan kahdessa eri tasossa.


Fatmi etsii kotia

Finavia on tutkinut useita eri vaihtoehtoja ja harkinnut taideteoksen sijoittamista myös muille lentoasemilleen. Sopivaa sijoituspaikkaa ei valitettavasti ole löytynyt. Teos ei sovellu ulkokäyttöön.

Fatmi_FinaviaMarraskuussa sosiaalisessa mediassa käynnistetään kampanja, jotta  taideteokselle löydetään uusi koti. Teos luovutetaan paikkaan, jossa se on edelleen yleisön vapaasti ihailtavissa, mutta teoksen sijoittaminen yksityisiin tiloihin on myös mahdollista.

Suurikokoisella taideteoksella on korkeutta yhdeksän metriä ja painoa 3 400 kiloa. Juuri koko rajoittaakin sopivien sijoituspaikkojen löytämisessä. Finavia auttaa teoksen purkamisessa ja voi tukea taideteoksen siirrossa ja sijoituspaikan valmistelussa enintään 10 000 eurolla.

Finavia arvioi saapuneet ehdotukset yhdessä taiteilija Aihan kanssa. Ehdotuksia sijoituskohteesta otetaan vastaan sähköpostitse tai Finavian sosiaalisen median kanavissa 8. joulukuuta mennessä.

Martti Aiha on arvostettu kuvanveistäjä, joka on tehnyt useita tunnettuja julkisia töitä. Aihalle on myönnetty vuonna 2013 Prinssi Eugen -mitali, joka jaetaan vuosittain pohjoismaisille taiteilijoille merkittävästä taiteellisesta työstä.

Lue myös: