Finavian entinen toimitusjohtaja Kari Savolainen Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallitukseen

Lappeenranta_airport_logo_080518Saimaan lentoasema säätiö sr on 27. marraskuuta 2018 nimennyt Finavian entisen toimitusjohtajan Kari Savolaisen Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen uudeksi jäseneksi. Savolainen siirtyi eläkkeelle Finavian palveluksesta lokakuussa 2018.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Eelis Eskelinen ja Tom Christides jatkaa hallituksen toisena jäsenenä. Eskelinen pitää tärkeänä, että hallituksen jäsenet ovat lentoliikenteen asiantuntijoita.

"Kun Lentoasema Oy:lle nimettiin ensimmäistä hallitusta vuonna 2016, lähtökohtana oli, että hallituksen jäsenet ovat lentoliikenteen huippuosaajia ja ammattilaisia. Tuolloin nimetty hallitus onkin tehnyt todella ansiokasta työtä Lappeenrannan lentoliikenteen kehittämiseksi. Tällä linjalla haluamme jatkaa.  Kari Savolaisen asiantuntemus ja näkemykset ovat erittäin tarpeellisia ja tervetulleita, kun kehitämme lentoliikennettä edelleen käynnistysvaiheen jälkeen", sanoo Eskelinen.

Hallituksen jäsenenä jatkava Tom Christides on aiemmin työskennellyt muun muassa Blue1:lla ja Finnairilla. Lappeenrannassa asuva Eelis Eskelinen tuo hallitukseen vankkaa paikallistuntemusta. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus liike-elämästä ja monipuolista osaamista muun muassa yritysten hallitustyöskentelystä.

Uudessa hallituksessa eivät jatka vuonna 2016 hallituksen jäseniksi nimetyt Riitta Aaltonen, Jaana Kaartinen ja Mikko Rautio.

Saimaan lentoasema säätiön toimitusjohtaja Markus Lankisen mukaan nyt eroamassa olevat hallituksen jäsenet ovat vahvasti vaikuttaneet Lappeenranta Lentoasema Oy:n käynnistysvaiheen johtamiseen.

"He ovat olleet merkittävästi mukana yhtiön kansainvälisten verkostojen rakentamisessa sekä markkinoinnissa ja myynnissä. Tästä olemme erittäin kiitollisia", sanoo Lankinen.

Aiemmin Finavialle kuulunut ja vuonna 2016 maakunnalliseen omistukseen siirtynyt lentokenttä on nykyisin Lappeenrannan kaupungin omistama. Kenttää hallinnoi kaupungin perustama Saimaan lentoasema säätiö sr ja liiketoimintaa hoitaa Lappeenrannan Lentoasema Oy. 

Yhtiön hallituksen kokouksiin osallistuvat puhe- ja läsnäolo-oikeudella Saimaan lentoasema säätiön toimitusjohtaja Markus Lankinen sekä toimitusjohtaja Eija Joro ja kaupungin rahoitusjohtaja, hallituksen sihteeri Jari Iskanius.