Finnair avaa lentorahtireitin Chicagoon - jo toinen rahtikohde Yhdysvalloissa

FC_A350_COOL_1Finnair avaa rahtireitin Helsinki-Vantaan ja Yhdysvaltain Chicagon välille. Kyseessä on siten jo toinen rahtilentokohde Yhdysvalloissa. Koronapandemian aikana Finnair on lentänyt vain yhden matkustajalennon Suomesta Yhdysvaltoihin.

Finnair Cargo julkisti uusia rahtikohteita helmikuulle 2021. Finnairin rahtikohdetarjonta vaihetelee kysynnän mukaan jopa viikoittain. Nyt 15. helmikuuta Finnair Cargo kertoi tarjoavansa lisäkapasiteettia avaamalla Chicago-Helsinki -rahtireitin, jota lennetään ainakin 21.-23. helmikuuta. Rahtikapasiteettia on tarjolla ainoastaan Chicagosta Helsinkiin. Kyseessä olisi siten nykyisen New Yorkin -rahtireitin lisäksi toinen rahtikohde Yhdysvalloissa.

Finnair_Cargo_helmi2021Kuluvan viikon aikana Finnair kuljettaa rahtia kahdesti päivässä myös Tokion Naritaan. Osa näistä lennoista kuljettaa myös matkustajia. Lisäkapasiteettia Japaniin tuovat myös rahtioperaatiot Helsinki-Nagoya -reitillä, jota on määrä lentää ainakin 18.-20. helmikuuta.

Kiinalaisen uuden vuoden aikaan lentoja Shanghaihin ja Hongkongiin on vain yhden viikkovuoron verran.

Matkustajatuottojen puuttuessa Finnair on pyrkinyt ottamaan siivunsa lentorahtimarkkinoilta. Tammi-helmikuun 2021 aikana Finnair on lentänyt viikoittain 21 rahtilentoa eri kohteisiin.

Suomalaisyhtiö lentää rahtilentoja Airbus A350-900 -koneilla sekä kolmella Airbus A330-300 -koneella, joiden matkustamotiloja on muutettu tietynlaisen rahdin kuljettamiseen sopivaksi.