Finnair ja Lufthansa Technik solmivat sopimuksen uusien A350 XWB -koneiden laitehuoltopalveluista

A350-900_airbusFinnair on tehnyt sopimuksen Lufthansa Technikin kanssa Finnairin tulevien A350 XWB -koneiden laitehuoltopalveluista. Sopimus on 12-vuotinen. Lufthansa Technik on yksi toimialan suurimmista laitepalveluiden tuottajista ja Finnairin sopimus on sen ensimmäinen Airbus A350 XWB -laitehuoltosopimus.

 

 "Uusi A350 XWB-laivasto muodostaa Finnairin kasvustrategian selkärangan, ja laitepalvelusopimus on osa huolellista valmistautumistamme koneiden saapumiseen", Finnairin teknisten toimintojen johtaja Jari Huhtinen sanoo.

"Olemme tyytyväisiä Lufthansa Technikin kanssa solmimaamme sopimukseen. Korkeatasoinen tekninen osaaminen, laitepalvelujenkorjaustoiminnan laatu ja luotettavuus sekä kokonaiskustannuskilpailukyky olivat keskeisiä tekijöitä valinnassamme", kommentoi Huhtinen.  

A350_preview_1Sopimuksessa on kyse A350 XWB -koneiden laitteiden saatavuuden järjestämisestä ja korjauspalveluista.

Finnairilla on Lufthansa Technikin kanssa sopimus myös  A321 Sharklet -koneiden moottoreiden laitepalveluista. Finnair ostaa muiden koneidensa moottori- ja laitehuoltopalvelut sveitsiläiseltä SR Technicsiltä.

 Finnairin oma huolto-organisaatio Helsinki-Vantaalla huolehtii nykyisen laivaston sekä tulevan A350 XWB -laivaston linjahuollosta. Se tarkoittaa lentokoneiden jatkuvan lentokelpoisuuden ja palvelun laadun ylläpitämiseksi tehtävää tärkeää päivittäistä ja viikoittaista huoltoa sekä operoinnissa syntyneiden vikojen korjausta. 

Finnair saa ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä käyttöönsä uudet Airbus A350 XWB -koneet. Yhtiö on tilannut 19 konetta, joista neljä toimitetaan vuoden 2015 toisella puoliskolla, seitsemän vuosina 2016-2017 ja kahdeksan vuosina 2018-2023. 

Lue myös: