Finnair jatkaa Alipay-maksujärjestelmän koekäyttöä ja laajentaa palvelun myös Pekingin lennoille

Finnair_alipay_1Finnair laajentaa tammikuun 2017 lopussa aloittamaansa Alipay-maksujärjestelmän koekäyttöä. Erityisesti kiinalaismatkustajien käyttämä palvelu oli kuukauden verran käytössä Shanghain lennoilla. Nyt Finnair laajentaa palvelun myös Pekingin reitille.

Alipay on käytössä kahdella Finnairin reitillä ja käyttöä jatketaan toistaiseksi. Tällä vaiheessa Finnairilla ei ole suunnitelmia laajentaa Alipayn käyttöä muille reiteille Shanghain ja Pekingin lisäksi.

"Ensimmäisen kuukauden koekäyttöjakson aikana Shanghain lentojen myynnin nousu on ollut vertailujakson aikana parhaimmillaan yli kaksinkertainen verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan", kertoo Manti Väätäinen-Pereira Finnairin viestinnästä Lentoposti.fi:lle

AliPay_logo_wikimedia.svgAlipayllä on siis ollut erittäin positiivinen vaikutus lennonaikaiseen myyntiin. Kiinalaisten Alipay-keskiostos on ollut  selvästi suurempi kuin kiinalaisten matkustajien keskiostos normaalisti.

Finnairin tuotot ovat lisämyynnin osalta kasvussa. Neljänneksittäin myynti on kasvanut 10-25 prosenttia. Vuoden 2016 viimeisen neljänneksen lisämyynnin tulos 31,7 miljoonaa euroa lupaa vuodelle 2017 kaikkinensa jopa 150 miljoonan euron myyntiä.

Kaikki lennot huomioiden matkustajakohtainen lisämyynti kasvoi vuoden 2016 ainana ja oli 11,6 euroa matkustajaa kohden. Vuoden 2016 viimeisen neljänneksen osalta matkustajakohtainen lisämyynti oli jo 12,2 euroa matkustajaa kohden.

Alipay on käyttäjämäärältään maailman suurin online-maksukanava, ja osa Alibaba-konsernin sidosyritystä. Alipaylla on 450 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja sitä käyttää jopa 60 % kiinalaisista matkailijoista.

Alipayn lisäksi Finnair on tulossa mukaan Alibaba-kauppapaikkaan ensimmäisenä ei-kiinalaisena lentoyhtiönä.

Lue myös: