Finnair jatkoi jälleen DOT:n ATR-koneen vuokraamista - koneella paikataan huoltotoiminnan resurssivajetta

DOT_OYRUG_1Finnair on jälleen jatkanut vuokrasopimusta liettualaisen DOT:n ATR72-200 -koneen käytöstä reiteillään. Vuokrakonetta ja sen miehistöä käytetään Finnairin reiteillä tarpeen mukaan ja syynä on edelleen huoltotoiminnan resurssivajeen paikkaus.

Finnair vuokrasi tanskalaisen DAT:n liettualaiselta tytäryhtiö DOT:lta 66-paikkaisen ATR 72-200 -potkuriturbiinikoneen miehistöineen jo 27. marraskuuta 2017. Sen jälkeen sopimusta on jatkettu lyhyissä pätkissä useampaan kertaan. Viimeisimmän sopimuksen oli määrä päättyä 24. tammikuuta 2018 mutta nyt sitä on jatkettu 9. helmikuuta 2018 saakka.

Vuokrakoneella paikataan todennäköisesti Finnairin omistaman lentoyhtiö Norran operoimia ATR-reittejä kotimaassa ja Euroopassa. Vuokrakoneen käytön syynä on Finnairin mukaan huoltotoiminnan resurssivaje.

OY-RUG_081217Finnairin nykyisin kokonaan omistaman Norran ATR-koneiden huollosta on vastannut vuonna 2008 perustettu Finnish Aircraft Maintenance Oy (FAM). Sen toiminta on kuitenkin päättynyt. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin huolto-organisaatiolistauksen mukaan Suomessa ATR-koneita huoltaa Finnair.

Finnair kertoi tammikuussa 2018 rekrytoivansa palvelukseensa lähivuosina jopa satoja lentokonemekaanikkoja.

Finnair pyrkii ilmoittamaan asiakkaalle mikäli hänellä varaus jollekin lennoista, joita operoivan lentoyhtiön muutos koskee. Mikäli asiakas haluaa vaihtaa tai perua lentonsa operoivan lentoyhtiön muutoksen seurauksena tulee olla yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun.

Danish Air Transport on tanskalainen vuonna 1989 perustettu lentoyhtiö. Sen liettualainen tytäryhtiö DOT (Danu Oro Transportas) on perustettu vuonna 2003. DOT operoi yhdeksän ATR-potkuriturbiinikoneen laivastolla ja sen kotikenttä on Liettuan Karmėlava. Suomeen saapuneen OY-RUG -koneen omistaa tanskalainen Danish Air Transport Leasing A/S.

Lue myös: