Finnair julkisti A350 XWB -laivastonsa rekisteritunnukset Matkamessuilla

Matkamessut_Finnair_A350_3Finnair palasi useamman vuoden tauon jälkeen Matkamessuille. Yhtiöllä on nyt iso osasto pääkäytävän kahdella puolella. Se kerää paljon näkyvyyttä yhdessä Aurinkomatkojen ja SMT:n kanssa. Finnair esittelee messuosastollaan tulevaa Airbus A350 XWB -laivastoaan sekä julkisti samalla koneiden rekisteritunnukset.

Matkamessuille tauon jälkeen palaava Finnair tavoittelee sekä kuluttaja- että ammattilaiskohderyhmiä. Emoyhtiön mukana messuhuumaa tammikuussa nostavat myös Finnair-konserniin kuuluvat Aurinkomatkat sekä SMT, jotka ovat mukana Matkamessujen ammattilais- ja kuluttajapäivillä.

Matka_Finnair_A350_VauramoFinnairin ison osaston kattona on A350 XWB matkustajakoneen siipi ja winglet. Se kaartuu messualueen pääkäytävän ylle ja sitä on vaikea olla huomaamatta.

Yhtiön tulevan kaukoliikennelaivaston rungoksi nouseva Airbus A350-900 -kone on muutenkin suuressa roolissa osastolla. Matkamessuilla julkistettiin tulevan A350-laivaston rekisteritunnukset suuren pienoismallin kyljessä.

Finnair_Cabin_1Messuosastolla Finnairin matkustamohenkilökunta esitteli Euroopan lennoilla myynnissä olevan Sky Bistron tuotteita. Niitä on myös ostettavissa erillisestä Sky Bistro -ravintolasta Matkamessujen ajan.

Ensimmäinen syyskuussa 2015 Finnairin laivastoon liittyvä A350 XWB (MSN18) saa kylkeensä tunnuksen OH-LWA. Ensimmäiset kaksi kirjainta (ilmailuaakkosissa Oscar Hotel) ovat Suomen maatunnus ja kolme viimeistä ovat koneen tunnus.

Matka_Finnair_A350_closeL-kirjain (Lima) on perinteinen Finnairin laivaston rekisterien alkukirjain ja tulee Bruno Lucanderin nimestä. Hän oli Finnairin edeltäjän Aeron perustaja.

Konetyyppiä tarkoittava seuraava W-kirjain (Whisky) puolestaan tulee sanasta Widebody, joka taas juontaa juurensa A350 XWB -tyyppimerkinnästä (eXtra Wide Body). Viimeinen eli A-kirjain (Alfa) on ensimmäisen koneen tunnus, jota aikanaan seuraavat juoksevasti aakkoset B, C, D (Bravo, Charlie, Delta) ja niin edelleen.

Matkamessut_Finnair_A350_1Matkamessut on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, joka järjestetään 15. - 18. tammikuuta 2015 Helsingin messukeskuksessa. Torstaina oli ammattilais- ja mediapäivä, suurelle yleisölle tapahtuma aukeaa perjantaina puoleltapäivin ja se on avoinna viikonlopun ajan.

 

Finnair_SkyBistro_1

Skybistro_2

 

 

 

 

 


Lue myös: