Finnair lentää kaksi biopolttoainelentoa San Franciscosta Helsinkiin

A330_LTP_1Finnair lentää ensimmäiset asiakkaiden biopolttoaineostoilla toteutetut biopolttoainelennot 5. ja 7. elokuuta. Kyseessä on Finnairin Push for change -palvelun kautta tuettu päästöjen vähentäminen asiakkaisen alinnan mukaisesti. Kyseessä on Finnairin neljäs biopolttoaineoperaatio.

Biopolttoainelennot lennetään Airbus A330-300 -koneilla 5. ja 7. elokuuta San Franciscosta Helsinki-Vantaalle. Molemmilla lennoilla käytetään 12 prosentin biopolttoainesekoitusta, mikä vähentää Finnairin mukaan hiilidioksipäästöjä yhteensä 32 tonnia.

”Push for change -ohjelman myötä asiakkaamme voivat hyvittää lentonsa päästöt tai vähentää niitä ostamalla biopolttoainetta”, kertoo Arja Suominen, Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja.

”Ohjelma on lähtenyt hyvin liikkeelle, ja nyt pääsemme lentämään ensimmäiset kaksi biopolttoainelentoa, jotka asiakkaamme ovat mahdollistaneet. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Toivomme luonnollisesti, että asiakkaat käyttävät palvelua myös tulevaisuudessa”, jatkaa Suominen.

Finnairin biopolttoainekumppanit San Franciscossa ovat SkyNRG ja World Energy, ja toimitusketjusta sekä logistiikasta vastaa Shell Aviation. Biopolttoaine on valmistettu Kaliforniassa käytetystä keittorasvasta, joka ei vie tuotantoalaa ruoka- tai maataloustuotannolta.

Finnair teki ensilentonsa biopolttoaineella vuonna 2011 lennolla Amsterdamista Helsinki-Vantaalle. Tuolloin käytettiin juuri SkyNRG:n polttoainetta. Tuolloin biopolttoainemäärän kerrottiin olevan puolet lennon tankkauksesta. Biopolttoainelentoja lennettiin kaksi kappaletta.

Vuonna 2014 Finnair lensi yksittäisen lennon New Yorkiin Airbus A330-koneella. Tuolloin tankeissa oli 10 prosenttia SkyNRG:n biokerosiinia.

Lue myös: