Finnair lisää matkustajaistuimia kapearunkoisiin Airbus A320-koneisiinsa

Finnair_fleet_1Kasvavan syöttöliikennetarpeen vuoksi Finnair on päättänyt tehostaa lähinnä Euroopassa liikennöivien Airbus-kapearunkokoneidensa tilankäyttöä. Suunnitelmien mukaan yhtiö lisää istuimia kaikkiaan 22 Airbus kapearunokoneeseen.

Suunnitellun muutoksen mukaan matkustajan käytettävissä oleva jalkatila ei  pääsääntöisesti muutu, jotta matkustusmukavuus säilyisi ennallaan. Sen sijaan tilankäyttöä parannettaisiin muuttamalla säilytys- ja teknisiä tiloja koneiden etu- ja takaosassa.

Investoinnin arvo on yhteensä noin 40 miljoonaa euroa, ja se koskee 22 Airbus-kapearunkokonetta Finnairin laivastossa.

Muutos ei koske viittä A321ER-konetta, joiden matkustamot ovat jo suunnitelman mukaiset ja joissa on 209 istuinta. Matkustamomuutosten arvioidaan kestävän noin kaksi viikkoa konetta kohti vuoden 2017 aikana.

Finnair_A319_pushUudistuksella lisätään konetyypistä riippuen 6–13 istuinpaikkaa, jolloin Finnairin Airbus-kapearunkolaivaston matkustajakapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna kasvaa lähes 4 prosenttia.

Finnair on aiemmin kertonut tarvitsevansa lisää Euroopan syöttöliikenteen kapasiteettia kaukoliikennekapasiteettinsa kasvun vuoksi. Lisäkapasiteetti hankitaan pääasiassa kasvattamalla keskimääräistä kapearunkokoneen kokoa lähivuosien aikana.

Lue myös: