Finnair ostaa Norran Staffpointilta - uutta enemmistöomistaja haetaan

Finnair_tails_smallFinnair ostaa StaffPoint Holding Oy:ltä (StaffPoint) ja Kilco Oy:ltä 60 prosenttia Nordic Regional Airlines AB:n (Norra) osakkeista. Finnair omistaa Norrasta ennen kauppaa 40 prosenttia, ja kaupan myötä Norra siirtyy väliaikaisesti kokonaan Finnairin omistukseen. Kaupalla ei ole vaikutusta Norran toimintaan eikä henkilöstöön.

Norra operoi Finnairin ostoliikennettä 24:lla ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneella ja Embraer E190 -suihkukoneella Finnairin kotimaan- ja Euroopan-reiteillä. Yhtiö toimi aikaisemmin nimellä Flybe Finland Oy.

Norra_operated_byStaffPoint ja Kilco tulivat Norran pääomistajiksi marraskuussa 2015. StaffPointin omistusosuus yhteisyrityksestä oli 45 %, Kilcon 15 % ja Finnairin osuus oli 40 %. Kauppahinta oli tuolloin yksi euro.

Yhtiöt vetäytyvät Norran omistajuudesta koska Staffpointin pääomistaja vaihtui 5. lokakuuta 2017. Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Sponsor Capital on StaffPoint-konsernin uusi enemmistöomistaja. Muita omistajia ovat edelleen Varma ja Staffpointin johto.

Finnairin tavoitteena on löytää uusi enemmistöomistaja Norralle. Finnairin viestintä vahvisti Lentoposti.fi:lle, että alustavia neuvotteluja mahdollisen uuden omistajan kanssa käydään jo nyt. Sen sijaan kauppahintaa ei kommentoida.

Norra ATR 72Viime vuodet ovat osoittaneet, että yhteisyritysmalli toimii hyvin kotimaan ja lähialueiden ostoliikenteessä. Tavoitteenamme on löytää uusi, teollinen kumppani kehittämään kanssamme Norran toimintaa”, sanoo Finnairin operatiivisen toiminnan johtaja Jaakko Schildt.

Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.