Finnair palauttaa lentoyhteydet Intiaan - ensimmäinen lento Delhiin 6.12.

FinnairA350tailIntian ilmailuviranomainen mahdollisti 17. marraskuuta lähtien matkustuskuplan Suomen ja Intian sekä useiden muiden valtioiden välillä. Tavoitteena on palauttaa kaupalliset lentoliikenneyhteydet. Finnair käynnistää lennot Delhiin 6. joulukuuta lähtien.

Intian ja Suomen välisen sopimuksen myötä intialaiset ja suomalaiset lentoyhtiöt voivat lentää maiden välillä ja kuljettaa matkustajia tiettyjen rajoitusten mukaisesti. Kyseinen ns. matkustuskupla tuli voimaan 17. marraskuuta 2021.

Finnairin lennot Delhiin keskeyttiin koronapandemian takia keväällä 2020. Viimeinen ulkoministeriön kanssa toteutettu ns. kotiutuslento lennettiin Delhistä Helsinki-Vantaalle 2. huhtikuuta 2020.

Nyt lentoyhteys avataan uudelleen 6. joulukuuta 2021 alkaen ja ensivaiheessa lentoja on tarjolla kahdesti viikossa. Jouluviikosta lähtien viikkovuorot nousevat kolmeen ja helmikuussa 2022 neljään viikkovuoroon. Kesäkuun 2022 alusta lähtien Finnair lentää Delhiin päivittäin.

Intiasta Suomeen voivat matkustajaa Suomen kansalaiset, ulkomaalaiset, joiden määränpää on Suomen kautta lennettynä EU/Schengen-alueella, Etelä-Amerikassa tai Afrikassa. Intialaiset sekä Nepalin ja Bhutanin kansalaiset voivat matkustaa EU/Schengen-alueelle, Etelä-Amerikkaan ja Afrikkaan, jos heillä on tarvittava voimassaoleva viisumi. Näiden lisäksi myös intialaiset merimiehet ja ulkomaalaiset merimiehet voivat matkustaa kyseisille alueille Suomen kautta.

Suomesta Intiaan voivat matkustaa Intian, Nepalin ja Bhutanin kansalaiset mistä tahansa EU-maasta, Schengen-alueelta sekä Etelä-Amerikasta ja Afrikasta sekä Intian OCI (Overseas Citizen of India) ja PIO -dokumenttien (Person of Indian Origin) omaavat mistä tahansa maasta.

Lisäksi Intiaan voivat matkustaa kaikki ulkomaalaiset EU/Schengen-alueelta, Etelä-Amerikasta tai Afrikasta, jos heillä on vaadittava viisumi. Myös merimiehet kyseisiltä alueilta voivat matkustaa Suomen kautta Intiaan.

Ulkoministeriö huomauttaa 22. marraskuuta 2021 päivitetyssä Intian-matkustustiedotteessa, että koronapandemian vuoksi tilanne ja rajoitukset saattavat muuttua äkillisesti ja ennalta arvaamatta.

Lue myös: