Finnair pettyi työntekijäliittojen lakkovaroituksiin

Finnair_tail_upFinnair on pettynyt kahden työntekijäliiton antamiin lakkovaroituksiin yhtiön 90-vuotisjuhlapäivänä. Suomen Lentoemäntä ja Stuerttiyhdistys SLSY ja Ilmailualan Unioni ovat jättäneet Palvelualojen Toimialaliitto ry:lle työtaisteluvaroitukset. Työtaistelutoimet ajoittuisivat 15. marraskuuta kello 15:00 ja 23. marraskuuta kello 15:00 väliselle ajalle.

”Olemme yllättyneitä siitä, että meitä uhataan lakolla, sillä työntekijäpuoli on aiemmin vakuuttanut pidättäytyvänsä lakoista. Olemme erityisen pettyneitä siihen, että lakkovaroitus annetaan ennen kuin olemme tavanneet edes ensimmäistä kertaa viime viikon tupo-neuvotteluiden jälkeen”, toteaa Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

”Toteutuessaan lakolla olisi merkittäviä vaikutuksia liikenteellemme, ja olemme hyvin pahoillamme lakonuhan asiakkaillemme aiheuttamasta huolesta. Me Finnairissa toivomme tietysti, että neuvotteluissa päästään ratkaisuun ja lakko vältettäisiin.”

SIS_Ville_Iho”On todella ikävää, että lakkovaroitukset jätettiin tänään 90-vuotisjuhlapäivänämme. Toteutuessaan lakko heikentäisi Finnairin ja sen työntekijöiden mahdollisuuksia selvitä koko toimialaa koskettavasta rajusta rakennemuutoksesta".

"Ymmärrämme tilanteen haastavuuden, mutta nyt on aika luoda yhteistä tulevaisuutta ja rakentaa pohjaa tuleville vuosille. Finnairissa me kaikki olemme säästöohjelmassa mukana tavalla tai toisella. Olimme valmiita antamaan säästöjä vastaan kahden vuoden irtisanomissuojan”, sanoo Ville Iho.

Finnair tiedottaa mahdollisten lakkojen alkaessa tilannetietoja osoitteessa http://www.finnair.fi/info sekä yhtiön Twitter-tilillä.

Lue myös: