Finnair tarkentaa tietoja lennoistaan: Krimin kriisialue kierretty - Länsi-Ukrainan yli on lennetty

A321ER_10Finnair täsmentää kommenttiaan yhtiön lentoreiteistä Ukrainan yllä. Kaikkia turvallisuus suosituksia on noudatettu koko ajan ja Eurocontrollin ohjeistuksia on noudatettu. Nyt Finnair vielä muiden lentoyhtiöiden tavoin kiertää Ukrainan ilmatilan kokonaan ainakin seuraavien kahden päivän ajan.

Finnair noudattaa Euroopan lentoreittien valinnassa Euroopan ilmatilaa säätelevän Eurocontrolin suosituksia ja määräyksiä. Eurocontrol tämänastinen suositus on ollut, ettei Krimin kriisialueella lennettäisi. Lentokieltoa alueella ei kuitenkaan ole ollut.

Finnair teki huhtikuun alussa päätöksen, ettei se lennä Krimin kriisialueen  yli, ja yhtiö on lentänyt tämän jälkeen muita reittejä pitkin ne lennot, jotka normaalisti olisivat ylittäneet kriisialueen ilmatilan.

Finnair on jatkanut lentoja Länsi-Ukrainan ilmatilassa eikä Eurocontrolilla ole aluetta koskevia erityisiä lentosuosituksia tai -rajoituksia. Finnair on nyt päättänyt, ettei yhtiö seuraavien kahden päivän aikana lennä Ukrainan ilmatilassa lainkaan. Mahdollisista jatkotoimista päätetään, kun yhtiö ja viranomaiset ovat saaneet lisätietoa tilanteesta jatkotoimiensa tueksi.

Tämän päätöksen johdosta lennot, jotka normaalisti lennettäisiin Länsi-Ukrainan ilmatila ylittäen, kestävät jonkin verran normaalia pidempään, millä voi olla jonkin verran vaikutusta lentokonerotaation vuoksi myös muihin Finnairin lentoihin.

A321ER_4"Finnair pahoittelee niitä haittoja ja viivästyksiä, joita sen päätös Ukrainan ilmatilan välttämisestä asiakkaille mahdollisesti aiheuttaa ja toivoo matkustajien ymmärtävän yhtiön päätöksen perusteet, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

"Pahoittelemme myös alkuillan epätarkkaa viestintää, joka koski yhtiömme lentämistä Ukrainan ilmatilassa. Epätarkat kommentit johtuivat sisäisen tiedonvälityksemme valitettavasta epätarkkuudesta, mistä olemme äärettömän pahoillamme".

Ukrainan kiertäminen aiheuttaa mahdollisesti tankkausvälilaskuja joillakin Finnairin reiteillä, sillä matka tiettyihin kohteisiin pitenee Ukrainan kiertämisen seurauksena. Pienimmillään kiertäminen tarkoittaa pientä viivästymistä aikataulusta. 

 Lue myös: