Finnair tuo A350 XWB:n Hongkongin reitilleen maaliskuussa – koneet taivaalla 18h/vrk

A350_luovutus(päivittynyt 12.2 klo 09.45) Finnair aloittaa lennot uusilla A350 XWB -koneilla Hongkongiin maaliskuussa 2016. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä julkistettu ja aloitusajankohta riippuu seuraavan koneyksilön (OH-LWD) toimituksesta. Kolmen A350-900 -koneen laivastolla operoidaan ennätyksellisen tehokkaasti.

 Finnairin ensimmäisten A350-koneiden toimitusaikataulujen viiveiden takia Hongkongin ja Singaporen A350-lentojen aloitus myöhästyi suunnitellusta 1-2 kuukautta. Varsinaista alkuperäistä aloitusaikaa näille lennoille yhtiö ei ole kuitenkaan julkistanut.

”Muutamien viikkojen viivet eivät ole merkittäviä, kun kyseessä on kymmenen vuotta kestäneen A350-projektin käyttöönottovaihe”, sanoi Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo vuonna 2005 tilattujen koneiden käyttöönotosta Finnairin tulosjulkistuksen yhteydessä 10. helmikuuta.

Finnairin A350 XWB -koneiden käyttöönottovaihe on sujunut hyvin ja koneiden operatiivinen luotettavuus on hyvä. Viiveiden taustalla on Airbusin alihankkijan Zodiacin ongelman matkustamon istuinten toimituksissa.

"Uuden konetyypin käyttöönotossa on aina omat ongelmansa. Resurssointi on tiukoilla ja aiheuttaa tiettyjä hankaluuksia. Lentoja on jouduttu perumaan vain muutama. Täsmällisyystilaston muutokset eivät kuitenkaan johdu A350-koneiden lennoista", kertoo Vauramo.

Seuraava A350 XWB -kohde on Hongkong ja uusi konetyyppi tulee reitille maaliskuussa. Mahdollisesta Singaporen A350- avauksesta ei toistaiseksi ollut uutta kerrottavaa. Molemmat kohteet vaativat aikataulun takia edestakaiseen A350-operaatioon kahden koneen sijoittamisen reitille, sillä kumpaakaan reittiä ei lennetä vuorokaudessa edestakaisin.

Viimeisimmän aikataulupäivityksen mukaan A350 XWB tulisi Helsinki - Hongkong -reitille 16. maaliskuuta alkaen. Reittiä operoitaisiin nykysuunnitelman mukaan vuoropäivin A350 XWB ja A330 -koneilla. Päivittäiset A350 XWB -lennot alkavat reitillä näillä näkymin 7. huhtikuuta. Kyseiset päivämäärä antavat myös suuntaan neljännen ja viidenneen A350-900 -koneen toimitusaikatauluihin.

Finnair odottaa vastaanottavansa neljännen ja viidennen A350-900 -koneensa mahdollisesti maaliskuun aikana. Toistaiseksi tarkkaa toimituspäivämäärää ei ole vahvistettu kerrotaan Finnairin viestinnästä.

Nykyisellään Finnair lentää kolmen A350-900 -koneen laivastolla ennätystehokkaasti. Koneyksilöt ovat operatiivisessa käytössä huimat 18 tuntia vuorokaudessa. Finnairin vastaanottama asiakaspalaute uusista koneista on ollut positiivista. Matkustajat ovat kehuneet erityisesti tilan tuntua ja hiljaisuutta sekä matkustamon ilmaa.

”Matkustamohenkilökunnalle on pitänyt teroittaa, että on keittiöissä on puhuttava entistä hiljaisemmin, jotta matkustajat eivät häiriinny”, kuvaili Vauramo uuden koneen äänimaailmaa.

Voimassa olevan tiedon mukaan Finnairin laivastossa olisi vuoden 2016 toisen neljänneksen alkuun mennessä kaikkiaan viisi A350-900 -konetta. Vuoden loppuun mennessä jo koneita odotetaan olevan jo seitsemän.

päivitys 12.2 klo 09.45: Lisätty tarkennetut päivämäärät A350 XWB:n tulosta HKG-reitille sisältävä kappale.

Lue myös: