Finnair tuo langattoman yhteyden lentokoneisiinsa - asennukset valmiita 2018

Finnair_tailsFinnairin hallitus on hyväksynyt investointiohjelman, jolla yhtiö tuo langattoman yhteyden valtaosaan laaja- ja kapearunkokoneitansa. Investoinnin arvo on noin 30 miljoonaa euroa. Uusi palvelu tulee aluksi A350 XWB -koneisiin.

"Investoinnin myötä voimme tarjota asiakkaille laajan valikoiman uusia palveluita, aina lennonaikaisesta viihteestä ostosmahdollisuuksiin ja lisäpalveluihin", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Ensimmäiset langattomat palvelut Finnairin koneissa nähdään syksyllä 2015 uusien Airbus A350 XWB - koneiden liittyessä laivastoon.

Vuonna 2016 yhtiö aloittaa Wi-Fi-yhteyden asentamisen kaukoliikenteessä käytettäviin Airbus A330 -koneisiinsa, sekä Euroopan liikenteessä käytettäviin Airbus-kapearunkokoneisiinsa. Asennukset arvioidaan saatavan päätökseen vuonna 2018.

Palveluntuottaja ja teknisiä yksityiskohtia ei ole vielä lyöty lukkoon vaan niiden selvittely alkaa. Finnairin mukaan on mahdollista, että palvelu on lisämaksullinen mutta kuuluu myös joidenkin lippuluokkien hintaan.