Finnairin ja Euroopan ensimmäinen Airbus A350 XWB sai moottorit - odottaa ensilentoaan

FinnairA350_TLS_LWAFinnairin ensimmäinen uuden sukupolven Airbus A350-900 -matkustajakone (MSN18) nousee lähiaikoina ensilennolleen. Moottoriasennus on valmistunut ja kone on saanut lopullisen muotonsa.

Finnairin ensimmäinen Airbus A350-900 XWB (OH-LWA, nykyisin vielä tehtaan rekisterissä F-WZFM) on valmistunut moottoreiden asennuksesta Airbusin Toulousen tehtailla. Molempiin siipiin on kiinnitetty Rolls-Royce Trent XWB-84 -moottorit. Koekäyttöjen jälkeen edessä on ensilento.

Finnair ei ole vielä julkistanut ensilentoa eikä tarkkaa toimitusaikataulua. Koneen toimituksen Suomeen odotetaan tapahtuvan syyskuun aikana. Finnair on A350-900-koneen ensimmäinen operaattori Euroopassa.

moottorit_a350_airbus_finnairEnsimmäiset Finnair-lennot uudelle koneelle on suunniteltu lennettäväksi Rovaniemelle ja Ouluun 5. lokakuuta. Seuraavaksi päiväksi on suunniteltu ensimmäinen Euroopan lento.

Kaukoreittiavaus on määrä tapahtua 25. lokakuuta, jolloin kone aloittaa lennot Shanghaihin. Seuraavat kohteet ovat Peking ja Bangkok. Kohteet ja aikataulut saattavat tuotannollisista syistä vielä muuttua.

Lue myös: