Tältä näyttää Airbus A350 XWB Finnairin väreissä

A350XWB_Finnair _3 _airbus.Finnairin ensimmäinen Airbus A350 XWB -matkustajakone on valmistunut maalaamolta. Siinä on nyt täydellisenä lentoyhtiön värityskaavio moottoreita lukuunottamatta. Ne asennetaan ennen koelentoja ja luovutusta. Finnair on konetyypin ensimmäinen operaattori Euroopassa.

Ensimmäinen Finnairille tuleva koneyksilö on sarjanumeroltaan MSN18. Se liitetään Suomen ilma-alusrekisteriin tunnuksella OH-LWA.

Kirjaimet OH eli Oscar Hotel ovat Suomen kansallinen tunnus. Finnairin koneiden rekisterin ensimmäinen kirjain L eli Lima tulee yhtiön perustajan Bruno Lucanderin sukunimestä.

A350 XWB:n tunnukseksi annettu W (Whisky) viitannee tyyppimerkinnän kirjaimiin XWB eli Extra Wide Body. W:n jälkeen koneyksilöt saavat rekisteriinsä ilmailuaakkosten mukaiset yksilölliset kirjaintunnukset Alfa, Bravo ja niin edelleen.

A350XWB_Finnair _1 _airbus.

Whisky Alfan ulkoasu noudattelee Finnairin vuonna 2010 esiteltyä uutta pelkistettyä tumman sinistä ja valkoista väritystä.

Oman erikoisuutensa siihen tuo A350 XWB -koneiden ohjaamon ikkunoita ympäröivä musta reunus (klikkaa kuvat suuremmaksi).

LWA:n sivuvakaaja tuli normaaliin tapaan tehtaalta Toulousen kokoonpanolinjalle valmiiksi Finnairin väreihin maalattuna. Siksi se oli suojapaperin peitossa maalaamolla (kuva yllä).

Kalliit moottorit asennetaan aina matkustajakoneisiin vasta loppukokoonpanon viime vaiheissa. Näissä kuvissa LWA:ssa niiden tilalla ovatkin painot, jotka pitävät koneen painopisteaseman maakäsittelyssä oikeana.

Rolls-Royce Trent XWB- moottorien asentamisen jälkeen OH-LWA:lla ovat vuorossa lopulliset koneyksilön tarkastukset ja koelennot. Konekaupan päättää luovutus asiakkaalle ja lento kotikentälle.

Ensimmäinen uusi A350 XWB -kone saapuu Suomeen syyskuussa 2015. Reittilennot konetyypillä aloitetaan lokakuun aikana. Kaikkiaan Finnair on tilannut 19 Airbus A350 XWB -konetta. +TT+

Lue myös: