Finnairin matkustamohenkilökunnalle uudet asut

ay_asu2Finnair ottaa 15. joulukuuta käyttöön uudet matkustamohenkilökunnan virkapuvut. Kyseessä on osa yhtiön identiteettiuudistusta.

Vuosi sitten julkistettiin lentokoneiden uusi väritys. Nyt koneista jo 30 on saanut uuden ulkoasun. Myös ensimmäiset A320-sarjalaiset nähdään pian uusissa väreissä. Kaikki koneet on maalattu maaliskuuhun 2013 mennessä.

Viime joulukuussa saatiin myös esimakua siitä, miltä uudet asut näyttävät. Tänään esitellyt vaatteet ovat kuitenkin lopullisia ja eroavat hieman esiversioista.

Virkapuvut on suunnitellut vaatemuotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen. Finnairin mukaan lopputulos on raikas, keveä, moderni ja yhtiön design-perintöay_asu3ä noudattava.

Ril's vaatemerkistä tunnettu Pohjalainen voitti Finnairin uusien palveluasujen suunnittelukilpailun jo huhtikuussa 2008. Alunperin vaatetus oli tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2009.

"Mallisto valmistui ajallaan, mutta Finnairin taloudellisen tilanteen vuoksi pukujen teettämistä jouduttiin siirtämään", Pohjalainen kertoi Savon Sanomille joulukuussa 2010.

Suunnittelussa on otettu huomioon tyylin lisäksi ergonomian ja turvallisuuden vaatimukset. Uusiin asuihin pääsivät vaikuttamaan myös niiden käyttäjät. Lehdistötilaisuudessa mukana olleet henkilökunnan edustajat vaikuttivat olevan tyytyväisiä uuteen asustukseensa.

Materiaalina on ranskalainen korkealuokkainen villasekoitekangas, jossa on nanoteknologiaa hyödyntävä viimeistely. Se helpottaa asujen puhtaana pitämistä. Materiaalia on kuluneen vuoden aikana testattu vanhoissa virkapuvuissa ja kokemukset ovat olleet hyviä.

Asujen värimaailma on yönsininen ja kirsikankukanvalkoinen. Purserit erottaa valkoisesta pystyraidasta. Asuihin kuuluu huivi sekä yhtiön perinteitä hauskasti kunnioittava suikka.

Edelliset virkapuvut on otettu käyttöön jo 2002. Ne kerätään henkilöstöltä pois ja vaatteet hyödynnetään monilla eri tavoilla. Osa on jo luovutettu Suomen Ilmailumuseolle.

Kaikkiaan uuden virkapuay_asu1vun sai noin 2000 finnairilaista. Erilaisista tarjolla olevista osista kukin on saanut koota itselleen mieluisen kokonaisuuden, esimerkiksi mekko tai housut ja tunika.

Työntekijää kohden uudistuksen hinnaksi muodostuu 1000 - 1200 euroa. Lentäjät saavat uudet uniformunsa identiteettiuudistuksen seuraavassa vaiheessa. Luvassa on myös uusitun matkustamosisustuksen esittely. +TT+