Finnairin lentävät tarjoilivat rosvopaistia jo 19. kerran

Rosvopaisti_2013_1Finnairin lentävä henkilökunta on jälleen kuluvana vuonna vapaaehtoistyössä tarjoilemassa rosvopaistia sotaveteraaneille. Rosvopaistitapahtumia järjestetään jo 19. kerran ympäri Suomea. Tapahtumat olivat vaarassa päättyä pääsponsorin vetäytymisen myötä vuonna 2012.

Vuoden 2013 ensimmäiset rosvopaistitapahtumat on jo järjestetty. Tapahtumat aloitettiin Hämeenlinnasta ja toinen järjestettiin toukokuun 31. päivä Helsingin Oulunkylässä. Veteraanit pääsevät nauttimaan tapahtumista kuluvan vuoden aikana vielä Vekaranjärvellä, Dragsvikissä, Kuopiossa ja Oulussa.

Oulunkylässä kuunneltiin Päämajan soittokuntaa ja tanssiorkesteri Hopeatähteä, nautittiin maahaudassa valmistettua rosvopaistia ja seurusteltiin tuttavien kanssa. Jokunen onnekas pääsi aurinkoisten lentoemäntienkin tanssitettavaksi, kertoo Ruotuväki-lehti.

"Meillä on periaatteena, että veteraanisukupolvea ei jätetä. Olemme keränneet varoja tapahtumalle ja se on nyt turvattu tälle ja ensi vuodelle", sanoo tempauksen pääorganisaattori, lentopurseri Kalevi Rönnkvist Ruotuväki-lehdessä.

Finnair lopetti veteraanitapahtumien sponsoroinnin vuonna 2012. Ilmoituksen jälkeen tapahtumalta puuttuvaksi jäänyt rahoitus kerättiin vapaaehtoisten lahjoittajien avulla. Tapahtumien jatkuvuuden mahdollistivat tuolloin mm. Finnairin liikennelentäjät ja matkustamohenkilökunta sekä suomalaiset lennonjohtajat.

Tapahtumiin osallistuu yhteensä noin 7000 veteraania ja kahdeksan vuosittaisen tapahtuman järjestäminen vaatii noin 20 000 tuhannen euron rahoituksen. Tapahtumia sponsoroivat Nokian Renkaat, Halpahalli, Koff ja Suomen Kerta. Järjestäjiä ovat puolustusvoimat ja Finnairin lentävä henkilökunta.

Ruotuväki-lehden juttu