Finnairin Madridin reitti siirtyy Smartlynxin operoitavaksi

smartlynx_logoFinnair ei ole löytänyt yhteistyökumppania Euroopan reiteilleen, vaikka asiasta neuvoteltiin useiden yhtiöiden kanssa. Sen sijaan etsitään yksittäisiä kohteita. Aluksi Finnair siirtää Madridin lentojen operoinnin latvialaiselle Smartlynxille syksyn 2012 aikana.

Finnair pyrkii optimoimaan resurssejaan ja pitämään kustannusrakennetta alhaalla. Samalla yhtiö tehostaa oman kalustonsa käyttöä.

Latvialaisen Smartlynxin tulo Madridin reitille vapauttaa kokonaan yhden koneen ja sen miehistön muuhun käyttöön. Muina mahdollisina yhteistyökumppaneille siirrettävinä kohteina Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen mainitsee myös Barcelonan. Myös  Budapest ja Wien ovat siirtolistalla.

Smartlynx on perustettu vuonna 1992 LatCharter nimisenä yhtiönä, jonka tarkoitus oli operoida tilauslentoja Riiasta.  Yhtiö siirtyi Iceland Airin omistukseen vuonna 2006. LatCharter nimi vaihtui Smartlynxiksi vuonna 2008 ja vuonna 2012 yhtiö irtaantui Iceland Airista ja jatkaa itsenäistä operointia yhdeksällä Airbus A320- ja kahdella Boeing 767 -koneella.

Lue myös: