Finnairin New Yorkin lennot jatkuivat tauon jälkeen - moottoriongelmat ratkaistu

HiFly_A340_300_TOFinnairin New Yorkin reittiä operoivan HiFly Maltan Airbus A340-300 -kone on saatu kuntoon ja lennot jatkuvat neljän päivän tauon jälkeen. New Yorkin lennoilla on ulkopuolinen operaattori aina 8. tammikuuta 2017 saakka.

Finnair joutui perumaan New Yorkin lentojaan lauantaista 26. marraskuuta lähtien. Syynä peruutuksiin on ollut tekninen vika HiFlyn Airbus A340-300 -koneessa (9H-SUN, MSN367). Finnair vahvisti Lentoposti.fi:lle, että kyseessä on ollut koneen moottoriin liittyvä vika.

HiFly_A340_300_taxiNew Yorkin lennot peruttiin kolmelta päivältä tämän takia. Neljäs peräkkäinen lentojen peruuntuminen 29. marraskuuta johtui siitä, että koneella oli silloin suunniteltu huoltotauko. Samanlainen huoltotauko pidettiin myös 11. marraskuuta, jolloin lento jäi lentämättä.

Finnair on pyrkinyt reitittämään matkustajat mahdollisimman nopeasti määränpäähänsä", kertoo Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist.

Moottori on nyt saatu korjattua ja New Yorkin lennot jatkuivat suunnitellusti 30. marraskuuta, kun HiFly:n kone nousi ilmaan hieman myöhässä kello 14.54.

 Lue myös: