Gate 1 avaa ravintolan Helsinki-Malmilla

EFHF_terminaali_talvella_1Helsinki-Malmin lentoasemalla ei ole koko kevättalven aikana ollut mahdollista kerätä kuppilatiimaa, sillä Hello Cafe sulki ovensa helmikuussa. Gate 1 Oy aikoo poistaa ilmailijoita harmittaneen puutteen ja avaa ravintolan toukokuun alussa. Tarkoituksena on jatkaa suunnilleen entisellä konseptilla.

gate1_logoGate 1 Oy:tä pyörittävät osakkaat Pasi Siimes ja edellisen yrittäjän aikaan ravintolapäällikkönä toiminut Jaana Laukkonen. Ravintola on avoinna arkisin kello 9.00 - 18.00 ja lauantaisin 10.00 - 18.00. Asiakkaille on tulevaisuudessa tarjolla tunti ilmaista pysäköintiaikaa Pyöreän edustan aidatulla parkkipaikalla, joten tilaa pitäisi riittää.

Tarjolla on perinteisten kahvilapalvelujen ohella ainakin aamiainen ja lounas. Anniskelupalveluiden lupia ollaan hakemassa ja ne pyritään saamaan ennen Air & Motor Show Live -tapahtumaa 18. toukokuuta.

Edeltäjä Hello Cafe avattiin Helsinki-Malmille toukokuussa 2011. Siinä monistettiin yrittäjävetoisena kaupallisille lentoasemille tarkoitettua kahvilakonseptia.

malmi_hellocafeHello-ketju on Finavia Oyj:n Kaupallisen Liiketoiminnan perustama myyntipisteketju. Sillä on Malmin sulkeuduttua toimintaa Turun, Helsinki-Vantaan, Oulun, Kuusamon, Rovaniemen ja Kittilän lentoasemilla.

Malmin ravintolan toiminnan kivijalkana olevaa lounasruokailua on tähän asti haitannut lentoaseman pysäköinnin maksullisuus. Periaatteessa ravintolan asiakkaille on ollut tarjolla ilmainen lyhytaikainen kiekkopaikoitus.

Paikkoja on kuitenkin vähän ja ne ovat useimmiten täynnä. Maksulliseen, puomien rajamaan karsinaan satunnainen lounasasiakas ei aiemmin mennyt, vaan kurvasi mielummin johonkin muuhun lähiseudun lukuisista lounasravintoista. Siksi tunnin ilmainen pysäköinti ravintolan asiakkaille on tervetullut kädenojennus Finavialta.

Hello Cafen edeltäjä, pitkään toiminut Hopealintu lopetti toimintansa syksyllä 2010. Lentoasemalla on ollut ravintola koko sen historian ajan. Historian varrella sen nimi on ollut myös Sinisiipi.

 

Gate 1:n Facebook-sivu

Air & Motor Show Live

Hei, on erinomaista että kirjoitetaan tästä aiheesta niin paljon, ja avoimesti. Aika-ajoin kun luen jonkun tällaisen kirjoituksen haluan lisätä tai oikaista jonkun kohdan selkeyden vuoksi. Tämä koska mina ja yritykseni ovat Hello cafe'n ns "edelliset yrittäjät jotka sulkivat kahvila-ravintolansa helmikuussa." Väite ei sellaisenaan pidä paikkaansa: Kahvilan sulki 14.2 Finavia käytännössä ilman varoitusta siten että päivän päätyttyä ja henkilökunnan lähtiessä kotiin Finavia otti heiltä talon avaimet pois ja vaihtoivat samalla vielä ravintolan kaikki ovilukot. Tätä edelsi lyhyt, kahden viikon kestänyt erimielisyys joistakin pienemmistä kohdista, erimielisyys joka teknisestikään ei olisi voinut juridisessa mielessä johtaa edes vuokrasopimuksen irtisanomiseen, saati sitten purkamiseen, Finavia kuitenkin purki vuokra- ym sopimuksemme edellä mainitulla tavalla. Purkaminen tuli siis kuin salama kirkkaalta taivaalta koska siihen ei ollut juridisia perusteita, eikä Finavia purkuilmoituksesssaan täällaisiin vedonnut tai edes maininnut.Tähän päivään mennessä emme ole saaneet edes pyydettäessä ja vaadittaessa, minkäänlaisia asiallisia ja päteviä perusteluita sopmuksen purkamiselle. Emme myöskään ole saaneet edes vastauksia yhteydenottoyrityksiimme, neuvotteluyhteydestä nyt puhumattakaan ! Täten asia on valitettavasti edennyt oikeuskäsittelyyn, myös Hallinto-oikeudessa, ja poliisitutkintaan purkamiseen johtaneiden päätösten, toimenpiteiden ja tapahtumien lainmukaisuuden selvittämiseksi sekä valitukseen alkoholin anniskelulupaviranomaiselle. En tiedä onko uudelle Gate1 yrittäjälle myönnetty alkoholin anniskelulupia muutta teoriassa on valitettavasti mahdollista että mitään uusia anniskelulupia ei myönnetä kenellekään ennen kuin alkuperäinen kiista on ratkaistu. Hyvää Kesää kaikille toivottaa Kim Pihl Malmin Hello Cafen "entinen" yrittäjä !