Lentomatkustajan levähdyspaikan 10 000 kuukausittaisen kävijän kokemukset positiivisia

Relax_HK_6Helsinki-Vantaan lentoaseman tuore Relaxation Area -levähdyspaikka on tavoittanut avauksensa jälkeen kuukaudessa keskimäärin kymmenen tuhatta matkustajakäyntiä. Alustavien palautetutkimusten mukaan kokemus on ollut pitkälti positiivinen. Portin 31 lähellä sijaitseva tila on matkustajien vapaassa käytössä vielä vuoden loppuun saakka.

Levähdyspaikalla vieraili lokakuussa reilut 10 000 kävijää ja marraskuun alustavat lukemat lupaavat samanlaista määrää. Vierailijapiikit osuvat lentoliikenteen lähtöaaltojen aikaan. Aamulla unisia on eniten kello 5.00 - 8.00 ja iltapäivän rentoutujat viihtyvät alueella kello 13.00 - 17.00.

RA_graafi_1Alustavien palautetutkimusten mukaan levähdyspaikka-konseptia on pidetty hyvänä ja kokemukseen on oltu enimmäkseen jopa erittäin tyytyväisiä. Matkustajat eivät ole myöskään kokeneet teknisiä ongelmia lepopisteiden kanssa.

Reilu enemmistö kertoo, että vastaava palvelu saa harkitsemaan lentämistä useammin Helsinki-Vantaan kautta. Palautteiden joukossa oli myös viestejä, että levähdyspaikan löytäminen lentoasemalta oli ollut osalle haasteellista.

Kokeellinen Lentomatkustajan levähdyspaikka -projekti on matkustajien vapaassa käytössä vielä joulukuun loppuun saakka. Projekti on saanut lisärahoitusta ja lentoaseman puolelta toiminnalle kartoitetaan jatkosuunnitelmia.

Tulevaisuuden suuntauksena voisi olla maksullinen lounge-alue, jonka kaikki lepopisteet olisivat käytössä yhdellä kiinteällä hinnalla tai vaihtoehtoisesti rentoutumispaikat voitaisiin hinnoitella erikseen. Myös sponsoroidut lepohetket nähdään yhtenä vaihtoehtomallina.

Uni Solutionsin kehittämille Uni-tuolille nähdään mahdollisuus menestyä myös ilman lounge ympäristöä. Abu Dhabin lentokentällä kyseinen lepotuoli on jo käytössä.

Relax_HK_1Helsinki-Vantaan Lentomatkustajan Levähdyspaikassa matkustaja voi rauhassa rentoutua, levätä ja halutessaan jopa nukkua. Tarjolla on muun muassa suljettavia unikapseleita, joissa voi ottaa nokoset kaikessa rauhassa kapselin sisällä. Rentouttavan hetken voi viettää myös ääntä eristävässä tuolissa.

Lentomatkustajan Levähdyspaikka -nimellä kulkeneen projektin takana ovat Finavian ja Vantaa Innovation Instituutin lisäksi Airport Cluster Finlandin jäsenyritykset Short Rest Solutions, Studio Antti E, Restin, Glowway Oy, Mitron Oy sekä Barrisol Finland.

Mukana levähdyspaikkaprojektissa ovat myös Aalto yliopisto, Aki Päivärinne, Audico, Finlayson, Haaga-Helia, Isku, LedXprt, Sevende Aromas ja Vallila.

Lue myös: