Ministeri Stubb tutustui Helsinki-Vantaan levähdyspaikkaan

RA_Stubb_3Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tutustui tänään Helsinki-Vantaan uuteen levähdyspaikkaan ja silminnähden ilahtui näkemästään. Lentoasemalle tänä syksynä avattu Relaxation Area -levähdyspaikka sisältää erilaisia elementtejä, jotka mahdollistavat pienen tai suuremman lepohetken.

RA_Stubb_1Ministeri Stubb avasi kutsuvierastilaisuuden kehumalla vuolaasti lentoasemaa, jota hän kertomansa mukaan on rakastanut jo pikkupojasta saakka. Tilaisuudessa olivat paikalla myös Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen ja lentoaseman johtaja Ville Haapasaari.

 "Maailmassa on noin 200 maata ja olen vieraillut niistä noin sadassa. Siinä on tullut nähtyä useita lentoasemia ja voin todeta että Helsinki-Vantaa on erittäin korkealla siinä joukossa", sanoi Stubb.

Twitterin tehokäyttäjänä tunnettu Stubb mainitsee usein sosiaalisessa mediassa Helsinki-Vantaan ilmaisen ja tunnuksettoman WiFi-yhteyden. Tämä saa aina poikkeuksellisesti positiivista palautetta seuraajilta. Kansainvälisissä yhteksissä kenttä tunnetaan nykyisin nimellä Helsinki Airport.

RA_Stubb_2Lentomatkustajan levähdyspaikassa matkustaja voi rauhassa rentoutua, levätä ja halutessaan jopa nukkua. Tarjolla on muun muassa suljettavia unikapseleita, joissa voi ottaa nokoset kaikessa rauhassa kapselin sisällä. Rentouttavan hetken voi viettää myös ääntä eristävässä tuolissa.

Vantaan Innovaatioinstituutti Oy:n toimitusjohtaja Ritva Alatalon mukaan tiloja on käyty kuvaamassa Kiinasta saakka ja useat lentoasemat ovat kiinnostuneita Helsinki-Vantaalla esiteltävästä konseptista.

"Hinta on halpa. Uni on tärkeää eikä sen merkitystä pidä vähätellä", kommentoi Stubb keskustellessaan Uni Solutionsin toimitusjohtaja Jussi Piispasen kanssa Uni-tuoli ratkaisusta. Kapselin käytön mahdolliseksi tuntihinnaksi on ajateltu yhdeksää euroa, mutta demokäyttöön tarkoitettu alue on nyt vapaasti tutustuttavissa..

Ministeri koekäytti Uni-tuolia ja hetken päästä kuoren aukosta nousi esiin peukalo positiivisin kommentein uudesta kokemuksesta.

Kehuja saivat myös matkapuhelimen Spotify-musiikkipalvelun yhdistäminen lepotuolin erinomaiseen äänentoistojärjestelmään sekä pienoistoimisto, jossa puhelunsa sai hoitaa rauhassa.

RA_Stubb_4Ministeri Stubb ilmaisi tyytyväisyytensä lentoaseman jatkuvasta uudistamisesta ja osallistui itsekin ideointiin. Hän esitti Finavian toimitusjohtaja Kari Savolaiselle kuntosalin tuomista lentoasemaympäristöön.

Relaxation Area sijaitsee Terminaalin T2 portin 31 läheisyydessä ja kaikkiin ratkaisuihin tilassa voi tutustua maksutta. Koekäyttöjakso päättyy joulukuun lopussa 2013 ja jatkosuunnitelmat tehdään saadun palautteen perusteella.

Vantaan Innovaatioinstituutin toimitusjohtaja kertoi projektin saaneen lisärahoitusta, joten jatkoa lienee odotettavissa. Lentoaseman johtaja Haapasaari puolestaan kertoi, että vaihtoehtoja toiminnalle kartoitetaan jatkoa ajatellen.

RA_Stubb_5Lentomatkustajan Levähdyspaikka -nimellä kulkeneen projektin takana ovat Finavian ja Vantaa Innovaatio Instituutin lisäksi Airport Cluster Finlandin jäsenyritykset Short Rest Solutions, Studio Antti E, Restin, Glowway Oy, Mitron Oy sekä Barrisol Finland.

Mukana levähdyspaikkaprojektissa ovat myös Aalto yliopisto, Aki Päivärinne, Audico, Finlayson, Haaga-Helia, Isku, LedXprt, Sevende Aromas ja Vallila.

 

Video ministeri Stubbin vierailusta Relaxation Arealla: Nelosen Uutiset

Lue myös: