Go! Aviation aloittaa lennot kolmella koneella vuonna 2016 - Mika Salo rahoittajana

pilatus_goaviationAutourheilija ja entinen F1-kuljettaja Mika Salo lähtee mukaan suomalaiseen lentobisnekseen. Go! Aviationin toimintamalli tarjoaa täysin uudenlaisen, räätälöitävän ratkaisun matkustamiseen Pohjoismaissa ja  Euroopassa. Yhtiö aloittaa laajemman lentotoiminnan vuonna 2016.

Go! Aviationin kehittämä matkustuskonsepti on vastaus paljon matkustavien lisääntyvään tarpeeseen lentää nopeasti ja kustannustehokkaasti suorilla lentoreiteillä. Reitit toteutetaan asiakasyritysten toiveiden mukaan mahdollisimman läheltä lähtökaupunkia ja mahdollisimman lähelle päämäärää. Reittilentojen lisäksi Go! Aviation tarjoaa mielenkiintoisia ja houkuttelevia vaihtoehtoja vapaa-ajan matkustukseen.

"Innostuin heti Go! Aviationin toimintakonseptista ja päätin lähteä mukaan, koska tämä on juuri sen kaltainen palvelu, jota itse tarvitsen, ja jolle löytyy kysyntää Euroopasta. Uskon, että saavutamme tavoitteemme olla Euroopan johtava Pilatus-operaattori vuoteen 2020 mennessä", toteaa Mika Salo.

"Mikan laaja kontaktiverkosto esimerkiksi Keski-Euroopassa auttaa meitä toteuttamaan suunniteltua laajentumistamme. Lisäksi tulemme tarjoamaan Mikan avulla uusia tuotepaketteja esimerkiksi Euroopassa ajettaviin F1-kisoihin ja muihin autourheilutapahtumiin", kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jorma Kario.

Lennot operoidaan yksimoottorisilla kahdeksanpaikkaisilla Pilatus-matkustajakoneilla, joten kustannukset pysyvät maltillisina. Pilatuksen operointikustannukset ovat noin puolet kaksimoottorisen lentokoneen kustannuksista. Lennettäessä ruuhkaisten suurten lentokenttien sijaan pienten, nopeasti ja joustavasti toimivien lentokenttien välillä matkustajalta säästyy helposti kokonaisia työpäiviä.

Huomattavaa etua matkustajille syntyy paitsi konkreettisesta ajan säästöstä, myös  muiden matkustukseen liittyvien kulujen, kuten majoitus- ja ateriakustannusten pienenemisestä. Suorat, nopeat lentoyhteydet parantavat myös maakunnissa sijaitsevien kansanvälisesti toimivien yritysten edellytyksiä menestyä.

Go! Aviation käynnistää laajemman matkustajalentoliikenteen vuonna 2016 kolmella kahdeksanpaikkaisella Pilatus-potkuriturbiinikoneella. Konetyyppi on tähän asti ollut laajassa käytössä USA:ssa, Kanadassa ja Australiassa.

Go! Aviation on ensimmäinen eurooppalainen operaattori, joka pääsee hyödyntämään tämän konetyypin edut. Suomessa Ilmavoimat käyttää Pilatus PC-12 -koneita yhteyslentoihin ja tavarakuljetuksiin. Koneessa on suuri rahtiovi takarungossa.

Go! Aviation on tehnyt kattavan markkinatutkimuksen suomalaisten yritysten matkustustarpeista, ja sen lentoverkosto julkaistaan vuoden 2016 alussa.

Kuluvan syksyn aikana yhtiö järjestää useita asiakastilaisuuksia ympäri Suomea, mm. Kuopiossa, Vaasassa ja Helsingissä, joissa yhtiön toimintamalliin ja Pilatus PC-12 NG -matkustajakoneeseen voi käydä tutustumassa.

Lue myös: