Hawk Mk 66 lensi ensimmäistä kertaa uusitulla ohjaamolla

Ilmavoimien Sveitsistä ostamien Hawk Mk 66 -suihkuharjoituskoneiden käyttöönotto etenee. Torstaina 5.5. punavalkoinen Hawk teki ensimmäisen lentonsa uudella Suomessa asennetulla lasiohjaamolla varustettuna.

Koelentokeskuksen Hallin tukikohdasta käsin suorittamalla, tunnin ja yhden minuutin kestäneellä lennolla varmistettiin, että koneen lento-ominaisuudet ovat turvalliset ja että sen järjestelmät ja moottori toimivat normaalisti.

Alun perin sveitsiläisellä rekisteritunnuksella U-1267 varustettu kone on saanut Ilmavoimissa tunnuksen HW-374. Koneyksilö on ensimmäinen Patria Aviationin ja Ilmavoimien yhteistyössä suorittamasta päivityksestä valmistunut Mk 66 -mallin kone.

Seuraavana modernisaatiolinjalta valmistuu HW-376, jonka odotetaan lentävän päivityksen jälkeisen ensilentonsa vielä toukokuun aikana. Ilmavoimat modernisoi vuoteen 2015 mennessä yhteensä 26 Hawk Mk 66-, Mk 51- ja Mk 51A -konetta, joista yhdeksän osalta työ on jo valmistunut.

Aiemmin Suomessa on lentänyt vain yksi Hawk Mk 66 -kone, kotimaansa rekisteritunnusta U-1261 kantanut koneyksilö. Koelentokeskus suoritti vielä modernisoimattomalla koneella muutamia koelentoja Hallista käsin vuosina 2009 ja 2010.