Helsingin pommituksista kertovat luennot vetäneet väkeä salin täydeltä (linkki esityksiin)

teknkorkeakoulu_1944_net_sakuvafiHelmikuussa on tullut kuluneeksi 70 vuotta Neuvostoliiton Helsinkiin kohdistamista kolmesta suurpommituksesta. Tehokas tutkajohdettu ilmatorjunta pelasti kaupungin tuholta useimpien koneiden pudottaessa pomminsa mereen. Sotahistoriallisen Seuran järjestämä luentosarja aiheesta on osoittautunut suosituksi. Sali on täyttynyt ja esitelmät on jouduttu pitämään kahteen kertaan.

Ensimmäisen piti kirjailija ja eversti Ahti Lappi 5. helmikuuta aiheenaan Helsingin ilmapuolustuskyvyn parantaminen 1943-1944. Toinen luento kertoi Helsingistä Neuvostoliiton kaukopommitusilmavoimien (ADD) strategisena kohteena ja sen piti 12. helmikuuta ilmailuhistorioitsija, diplomi-insinööri Carl-Fredrik Geust.

Kumpikin tilaisuus oli niin suosittu, että Sotamuseosta varattu sali täyttyi hyvissä ajoin ennen tilasuuden alkua. Esitelmät pidettiin heti edellisen päätyttyä toiseen kertaan, jotta kaikki halukkaat pääsivät kuulemaan ne.

Luvassa on vielä kaksi esitelmää, jotka nekin pidetään Sotamuseolla osoitteessa Liisankatu 1, Helsinki, alkaen kello 18.00.

19.2. Helsingin ilmapuolustuksen torjuntavoitto (eversti Ahti Lappi)

26.2. Helsingin pommitustuhot helmikuussa 1944 (filosofian kandidaatti, erikoistutkija Martti Helminen)

 

Jo pidettyjen esitelmien kalvosarjat löytyvät netistä PDF-muodossa: Suomen Sotahistoriallinen Seura. Sivulla on runsaasti myös muuta mielenkiintoista materiaalia.

Lue myös muut Lentoposti.fi -jutut aiheesta: