Helsinki-Vantaa valmiina lähettämään Suomen olympiajoukkueen matkaan

Helsinki-VantaaFinavia tukee Suomen olympiajoukkuetta, jotta matka pian alkaviin Brasilian Rio de Janeiron olympialaisiin sujuisi mukavissa merkeissä. Helsinki-Vantaalta lähtee lähipäivien aikana matkaa noin 55 urheilijaa ja 60 huoltojoukkoihin kuuluvaa matkustajaa. Myös Finnair tukee olympiajoukkuetta mutta varsinaista suoraa lentoa ei kisapaikalle ei ole tarjolla.

Olympijoukkueen mukana kulkee paljon tavallisuudesta poikkeavia matkatavaroita kuten seipäitä, keihäitä, purjeveneitä ja hevosia. Finavian mukaan niistä pidetään hyvää huolta siitä ja kaikkien välineiden on määrä päästä matkaan aikataulun mukaan. Matkatavaroista huolehtivat varsinaisesti lentoyhtiöiden maapalveluyhtiöt. Helsinki-Vantaan suurin toimija on kansainvälinen Swissport.

 Finavia_sign_2"Olemme iloisia päästessämme tukemaan olympiajoukkueen matkantekoa. Varmistamme, että kaikki pääsevät mukavasti matkaan Helsinki-Vantaalta, jossa on samaan aikaan liikkeellä paljon kesälomailijoita. Monen lapsiperheen matkalle lähtöä voi piristää se, jos onnistuu bongaamaan olympiaurheilijoita. Elämme lentoasemalla olympiahengessä mukana ja toivotamme Suomen joukkueelle erinomaista menestystä kisoihin", sanoo Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho.

 Urheilijat matkustavat Rioon heinäkuun lopun ja elokuun alun välillä riippuen siitä, milloin heidän lajinsa kilpaillaan. Rion olympialaiset järjestetään 5.–21. elokuuta.

 "On hienoa, että Helsinki-Vantaalla on hyvät puitteet ja voimme Olympiakomitean tiimiläisten kanssa olla paikalla auttamassa urheilijoita viime hetken valmisteluissa sekä matkaanlähdössä. Urheilijoille on erittäin tärkeää, että sekä lähtiessä että perillä lentokentällä on vastassa tutut kasvot. Se luo turvaa ja nostattaa yhteishenkeä", Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön asiantuntija Mikaela Ingberg kertoo.

 Rio de Janeiron kesäolympialaiset ovat Suomen kannalta historialliset, sillä suomalaisedustajia tullaan näkemään vähintään 17 urheilulajissa. Se on eniten sitten Helsingin kotikisojen vuonna 1952, jolloin suomalaiset kilpailivat 18 lajissa. Helsinki-Vantaan lentoasema avattiin 64 vuotta sitten juuri Helsingin olympialaisiin. Toinen Helsingin historiallinen lentoasema eli Malmi avattiin vuoden 1940 olympialaisia varten. Tuolloin Suomessa järjestettävät olympialaiset perui toinen maailmansota.

 

Matkustajatkin voivat virittäytyä kisatunnelmaan lentoasemalla

MoiHelsinki_2 Olympialaisia voi seurata lukuisissa Helsinki-Vantaan kahviloissa ja ravintoloissa. Esimerkiksi legendaarisen sporttibaarin O’Learysin lähes 40 TV-ruutua takaavat, ettei yksikään suoritus jää näkemättä. Kaikki lentokentällä asioivat voivat seurata kisoja saapuvien aulan MOI! Helsingissä. Kisoja näytetään myös muissa pubeissa ja baareissa.

Lue myös: