Helsinki-Vantaan hotellikapasiteetti kasvoi - Scandic Helsinki Airport -hotelli avautui terminaalin viereen

toke_terassi_loHelsinki-Vantaan lentoaseman terminaalista T2 vain 200 metrin päähän rakentunut Scandic Helsinki Airport avasi ovensa 12. maaliskuuta 2018. Toimistorakennukseen valmistuneessa hotellissa on 150 huonetta.

Pohjoismaiden suurin hotelliketju Scandic on avannut 12. maaliskuuta uuden hotellin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Uudesta hotellista pääsee kulkemaan katettua kulkuväylää pitkin terminaaliin.

Scandic Helsinki Airport -hotellissa on 150 huonetta, joista 40 on erityisesti perheille ja suuremmille seurueille soveltuvia neljän hengen huoneita. Á la carte -ravintola tarjoilee modernia skandinaavista ruokaa ja palvelee vierailijoita aamusta iltaan. Arkipäivisin ravintolasta saa myös lounasta. Varhainen aamiainen on tarjolla puoli neljästä alkaen.

Scandic Helsinki Airport -hotellin johtaja Meri Palletvuori uskoo, että lentokentän läheisyydessä sijaitsevia hotelleja tarvitaan juuri nyt, kun lentoaseman matkustajamäärät kasvavat.

”Viime vuonna lentoaseman kautta kulki yhteensä 18 miljoonaa matkustajaa”, sanoo Palletvuori.

Lentoaseman laajennustöiden valmistumisen jälkeen Helsinki-Vantaan matkustajamäärä saattaa jopa kaksinkertaistua. Kaikkein nopeimmin kentällä kasvaa aasialaisten matkustajien määrä.

”Aasialaisten matkustajien yöpymiset kasvoivat viime vuonna Suomessa 21 prosentilla, ja heidän toiveensa on huomioitu myös uudessa hotellissa. Osassa huoneita on kylpyammeet, joita etenkin aasialaiset vieraat arvostavat”, jatkaa Palletvuori.

”Jos lento lähtee todella aikaisin aamulla, voi hotellin vastaanotosta tilata mukaan valmiiksi pakatun aamiaisen”, kertoo Palletvuori.

Hotellin erikoisuus ovat perinteisestä poikkeavat kokoustilat, joiden sisustuksessa on huomioitu myös rakennuksen historia.

”Hotelli on kunnostettu osittain entisiin poliisin tiloihin. Päätimme säilyttää tämän osan historiaa: yksi pienistä kokoustiloista on sisustettu muistuttamaan selliä!”, kertoo Palletvuori.

Ravintolan ja kokoustilojen lisäksi vierailijoiden käytössä ovat kuntosali ja saunaosasto.


Scandicista Helsinki-Vantaan majoituspalveluiden suurin toimija

TOKE_LAK_ScandicSuomen suurimmaksi hotelliyritykseksi kasvanut Scandic on merkittävä toimija myös Helsinki-Vantaan majoituspalveluissa.

”Meillä on nyt yhteensä viisi hotellia lentokentän alueella ja panostamme palveluidemme kehittämiseen jatkossakin. Uskomme, että majoituspalveluiden kysyntä kasvaa tulevaisuudessa lentomatkustuksen vilkastuessa ja meille on tärkeää olla mukana tässä kasvussa”, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Scandicin lentokenttähotelleista kaksi siirtyi yrityksen omistukseen viime joulukuussa solmitussa Restel-kaupassa. Vielä toistaiseksi Cumulus-brändin alla toimivat hotellit siirtyvät Scandic-brändin alle 3. huhtikuuta. Ketjuun kuuluvat myös Hilton-brändin alla toimiva Hilton Helsinki Airport sekä Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport.


Uusi hotelli toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti

Myös kestävä kehitys on huomioitu hotellissa. Avajaispäivänä Scandic Helsinki Airportille myönnettiin Joutsenmerkki, joka osoittaa, että hotelli panostaa kokonaisvaltaisesti ympäristötyöhön.

”Hotelli pyrkii aktiivisesti vähentämään energian- ja vedenkulutusta sekä jätemääriä. Jätteiden lajittelu on tehokasta. Tärkeää on myös kemikaalien käytön vähentäminen ja ympäristömerkittyjen tuotteiden käytön lisääminen”, kertoo Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen.

Hotellin ravintolassa tulee olla tarjolla päivittäin kasvisruokaa, runsaasti luomutuotteita ja vastuullisia kalatuotteita. Pääraaka-aineiden alkuperä tulee olla tunnettu. Hotellin henkilökunta on saanut koulutuksen ja se on motivoitunut sekä sitoutunut ympäristötyöhön.

Helsinki-Vantaan alueella toimivat jo nykyisin terminaalissa sijaitseva Glo Hotel Airport, uuden hotellin viereinen Hilton Helsinki Airport sekä Aviapoliksen alueella sijaitseva Clarion Hotel Helsinki Airport. Lisäksi majoituspalveluja alueella tarjoaa Forenom.

Lue myös: