Helsinki-Vantaan laajennushanke mukana Arkkitehtuurimuseon Helsinki-Shanghai -näyttelyssä

Helsinki_Airport_SouthWing_ulkoaArkkitehtuurimuseossa avautuu 7. maaliskuuta Suomen ja Kiinan yhdistävä Helsinki–Shanghai -näyttely. Se juhlistaa Helsinki-Vantaan lentoasemaakin suunnitelleen PES-arkkitehtitoimiston 50 vuoden mittaista toimintaa. Näyttelyssä on sen myötä mukana myös Suomen päälentoaseman laajennushankkeet.

ArkkitehtuurimuseoPES-Arkkitehdit esittäytyy Helsinki–Shanghai -näyttelyssä tärkeimpien kansainvälisten ja kotimaisten projektiensa kautta. Arkkitehtitoimiston 50 vuoden mittaista toimintaa juhlistavassa näyttelyssä kohtaavat Suomi ja Kiina.

Professori ja arkkitehti Pekka Salminen oli toimiston johtava osakas, kun nykyinen PES-Arkkitehdit perustettiin vuonna 1968. Se aloitti toimintansa nimellä Arkkitehtitoimisto Koivisto–Salminen–Siivola, KSS, jälleenrakennuskauden jaloilleen nostamassa Suomessa, josta oli kehittymässä kaupungistumisen myötä pohjoismainen hyvinvointivaltio.

keharata_Aviapolis_paviljonkiArkkitehtitoimisto on kuluneiden 15 vuoden aikana laajentanut toimintaansa näkyvästi Kiinaan, suunniteltuaan sinne useita kulttuuri- ja liikerakennuksia. Toimisto on vastannut samaan aikaan merkittävien liikennehankkeiden arkkitehtisuunnittelusta Suomessa.

Näyttelyssä esitellään kahdeksan kohdetta Suomesta ja ulkomailta. Näitä ovat kotimaassa hiljattain avattu Helsingin Sataman Länsiterminaali 2, Helsinki–Vantaan lentoaseman non-Schengen-terminaalin laajennus sekä Kehäradan tunneliasemat Aviapolis ja Lentoasema.

Muut kohteet ovat Marienkirche-konserttisali Saksassa, Wuxin oopperatalo, Icon Yunduan –tornitalo Chengdussa, Fuzhoun kulttuurikeskus sekä suunnitteilla oleva hybridipilvenpiirtäjä Guangzhoussa.

Arkkitehtuurimuseo_HEL_PVGKohteet esitellään piirustusten, videoiden ja pienoismallien avulla, ja toimiston työtapoja havainnollistetaan runsailla materiaalinäytteillä. Esillä on mm. pienoismalli lentokentästä ja yksi bim-mallinnosvideo, joka pyörii tietokoneen näytöllä.

PES-Arkkitehdit on suunnitellut ja tuottanut näyttelyn, toteutus on Arkkitehtuurimuseon kanssa tehdyn yhteistyön tulosta. Helsinki-Shanghai näyttely on esillä Arkkitehtuurimuseon isossa ja pienessä näyttelysalissa 7.3.–3.6.2018.


HEL_keharata_2