Hiihtolomaviikko ruuhkauttaa Helsinki-Vantaan lentoaseman - ajoissa lentokentälle

EFHK_checkin_automaattiEtelä-Suomen alkava hiihtolomaviikko ruuhkauttaa Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Finavia pyytääkiin matkustajia tulemaan ajoissa lentoasemalle erityisesti aamun, iltapäivän ja illan ruuhkatuntien aikana.

Finavian mukaan matkustajia on liikkeellä runsaasti koko loppuviikon ajan. Sujuvan matkustuskokemuksen takaamiseksi matkustajien tulisi varata riittävästi aikaa mahdolliseen pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden jättöön sekä turvatarkastukseen.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta voi jopa varata parkkipaikan etukäteen tai saapuva vaihtoehtoisesti taksin ja bussin lisäksi nykyisin myös junalla kehärataa pitkin. Matkalle lähtöä sujuvoittavat myös helppokäyttöiset lähtöselvitys- ja bagdrop-automaatit.

Finavia on panostanut myös turvatarkastuslinjojen riittävyyteen sekä henkilöstön koulutukseen, jotta kokemus turvatarkastuksesta olisi positiivinen.

Helmikuun alussa lentoasemalla otettiin käyttöön turvatarkastuksissa sekä lähtöporteilla palvelua nopeuttavat e-portit. Ne jouduttavat jonoa tarkistaen oikeuden koneeseen nousuun entistä nopeammin.

Vilkkain aika alkaa torstaina 18. helmikuuta iltapäivällä kello 14-17 ja toinen päivän ruuhkahuippu ajoittuu iltaan kello 19-20 väliselle ajalle.

Perjantaina 19. helmikuuta ruuhkaisinta on aamulla kello 05-09. päivällä kello 11-12 ja iltapäivällä sekä illalla kello 14-20 välisenä aikana.

Lauantaina 20. helmikuuta aikaa on varattava erityisesti kello 05-09 ja päivällä kello 14-17 sekä illalla kello 19-20.

Sunnuntaina 21. helmikuuta pahimmat ruuhkat ajoittuvat aamun kello 05-12 väliselle ajalle sekä illalle kello 19-21.

Lue myös: