Hongkongilainen peruttiin Usagin takia

usagi_usno(päivittynyt) Finnair perui lauantain lentonsa AY069 Hongkongiin. Syynä on alueelle suuntaava Usagi-taifuuni. Samalla luonnollisesti paluu AY070 peruuntuu 23. syyskuuta. Seuraavista lennoista päätetään kun nähdään miten tilanne kehittyy.

Finnairin mukaan uudelleenreititys Hongkongiin ja Hongkongista on erittäin vaikeaa tänä viikonloppuna. Taifuuni vaikuttaa kaikkien yhtiöiden lentoihin.

Yhtiö kehottaakin niitä matkustajia, joiden lento on peruttu tai lento Hongkongiin/Hongkongista on 22.-24. syyskuuta välisenä aikana, siirtämään matkustusajankohtaa.

Lentoja voi siirtää kuluitta 12. lokakuuta 2013 asti. Myös matkustuskohteen vaihtaminen toiseen Finnairin kohteeseen on mahdollista. Peruttujen lentojen matkustajat ovat oikeutettuja myös takaisinmaksuun.

Usagi raivoaa parhaillaan Filippiinien ja Taiwanin välisessä Luzonin salmessa. Kyseessä on kuluvan vuoden tähän asti voimakkain taifuuni. Sen arvioidaan iskevän Kiinan etelärannikolle sunnuntaina.

Yhdysvaltain merivoimien Joint Typhoon Warning Centre arvioi tuulen nopeudeksi Usagin alueella 240 km/h. Puuskissa se noussee jopa tasolle 300 km/h.

usagi2_usno